Tipărire

01 recea organizare santier 1Modernizarea DJ 504 Lim. Jud. Teleorman- Popești – Izvoru – Recea – Cornățel – Vulpești (DN 65A), unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din județul Argeș, a demarat în luna mai.  Organizarea de șantier pentru derularea lucrărilor din proiect s-a făcut în comuna Recea. ”Am pus la dispoziția firmei care se ocupă de lucrări o suprafață de 6.000 mp, în Poiana Târgului Vechi. Au electricitate, au alimentare cu apă, accesul se face ușor din drumul principal, sunt asigurate condiții optime pentru organizarea de șantier. Au sosit utilajele de lucru, forța de muncă și în câteva zile încep lucrările. 9 km de drum județean vor fi modernizați în comuna Recea în cadrul acestui proiect”, declară primarul Marin Pană. Ulterior, locația folosită pentru organizarea de șantier pentru modernizarea DJ 504 va fi amenajată ca parcare pentru cei care vin la târgul tradițional de Sf. Dumitru organizat în comuna Recea.

Se lucrează într-un ritm bun și la proiectul de asfaltare a mai multor drumuri locale, proiect finanțat prin PNDL 2.  Pe lângă asfaltare, proiectul prevede și amenajarea șanțurilor și a podețelor, dar și modernizarea drumurilor laterale pe o lungime de 25 de metri. În total, 5 km de drumuri comunale sunt asfaltați în comuna Recea. Pe majoritatea tronsoanelor de drum incluse în proiect s-a turnat primul strat de asfalt, urmând ca până în vară să fie turnat și stratul de uzură. Pe de altă parte, islazurile din satele Recea și Deagu au fost împrejmuite cu gard electric pentru o mai bună supraveghere a animalelor și pentru protecția împotriva animalelor sălbatice.
În altă ordine de idei, la Școala Gimnazială Recea, va fi organizată în luna iunie sesiunea de evaluare națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a. În acest scop, autoritățile au dotat unitatea școlară cu toate cele necesare desfășurării în bune condiții a examenelor. Au fost achiziționate soluții dezinfectante, igienizanți, măști de protecție și mănuși.

Unitate medico-socială în centrul localității
Conducerea Primăriei Recea va investi anul acesta și în domeniul medical. Astfel, în locația fostei școli din comună va  fi amenajată o unitate medico-socială destinată asigurării serviciilor sanitare de bază pentru locuitorii comunei. ”Am semnat deja contractul de lucrări, iar acestea vor începe în scurt timp. Banii sunt alocați în buget. Unitatea va dispune de cabinete de medicină de familie, sală de tratamente, sală de așteptare, grupuri sanitare pentru personal și pacienți, un bloc alimentar și o cameră de tranzit. Consiliul Județean ne-a sprijinit cu 300.000 de lei în realizarea acestui proiect”, completează primarul Marin Pană.