Tipărire

bughea de jos primar 1Străzile localității Bughea de Jos au fost dezinfectate de către autoritățile locale cu substanțe autorizate pe bază de clor, pentru prevenirea îmbolnăvirii populației. Primarul Ion Tănăsescu spune că  acțiunea va fi repetată în a doua jumătatea a lunii mai. ”Avem deja substanța achiziționată și pentru a doua igienizare. Acțiunea este realizată în regie proprie cu o pompă performantă, iar măsura a fost adoptată pentru siguranța cetățenilor.”, a declarat edilul.

În momentul de față un bărbat din localitate depistat pozitiv cu Covid 19 este internat la Spitalul Mioveni, persoana aflându-se în stare bună. Cetățenii care au revenit din străinătate au trecut de perioada de izolare, iar situația în comună este, așadar, foarte bună.
”Familia bărbatului internat este în izolare, dar în rest nu mai avem situații. Teoretic, ar mai fi persoane care ar trebui să revină acasă de peste hotare, însă vor fi carantinate la momentul respectiv”, afirmă șeful executivului.
Pe de altă parte, lucrările de investiții nu au fost neglijate. ”Am început construirea vestiarelor la terenul de sport - investiție derulată cu fonduri europene, prin GAL, iar de săptămâna viitoare turnăm covorul asfaltic pe Valea Ciocanului. Suntem  pe ultima sută de metri cu lucrările ce vizează suplimentarea debitului de apă la Mlăci - obiectiv realizat din fonduri proprii, și așteptăm avizul favorabil pentru achiziția realizată în ceea ce privește dotarea și modernizarea cabinetului medical - lucrări ce vor fi făcute tot cu fonduri externe, prin Grupul de Acțiune Locală”, a punctat edilul șef din Bughea de Jos.