Tipărire

corbi tableteToți elevii din clasa a VIII-a din comuna Corbi au primit tablete pentru asigurarea în condiții optime a învățământului online. Conform declarațiilor primarului Virgil Baciu, în cel mai scurt timp toți elevii ciclului gimnazial din localitate vor beneficia de echipamente IT similare. O altă acțiune a Primăriei Corbi vizează testarea cetățenilor împotriva Covid.

”În prima fază am achiziționat 25 de tablete cu husă și tastatură și cartele prepay pentru asigurarea internetului, acolo unde este cazul. Tablete au instalată aplicația ZOOM și au fost date în custodie elevilor din cele două clase a VIII-a, precum și diriginților acestora. Pentru asigurarea necesarului pentru toți cei care frecventează ciclul gimnazial, adică încă 71 de tablete, suntem în negocieri cu Orange pentru achiziționarea acestora în baza unor abonamente ce presupun internet nelimitat și tablete gratis. Am decis să profităm, dacă putem spune așa, de situația neplăcută creată de această pandemie și să implementăm învățământul online în comună. Tabletele sunt ale Primăriei, dar elevii și profesorii le vor folosi în custodie, pe perioada cursurilor. Evident, nu vor fi utile doar pentru această perioadă de criză ci și pe viitor, pentru îmbunătățirea performanțelor școlare și a comunicării. Acțiunea a fost salutată și la nivelul conducerii ISJ Argeș, din partea Inspectorului General Dumitru Tudosoiu având întreaga susținere în acest demers.”, a declarat primarul Virgil Baciu.
Important de menționat este faptul că bugetul localității nu a fost afectat de această achiziție. ”Noi acordam stimulente pentru prevenirea abandonului școlar. În această perioadă elevii nu au frecventat cursurile, așa că sumele alocate pentru stimulente le-am redirecționat tot în beneficiul elevilor, adaptându-ne la contextul creat”, a mai specificat primarul Virgil Baciu.

Peste 1.500 de cetățeni vor fi testați pentru Covid 19!
Primăria Corbi a achiziționat primele 100 de teste și urmează să sosească un transport din China de peste 1.000 astfel de dispozitive.
”După discuțiile cu medicul Dincă Bogdan, am stabilit protocoalele și am realizat o programare, pe familii, am amenajat un spațiu exterior pentru realizarea testărilor. Aceste teste rapide dau un rezultat concludent în 10 minute, luându-se câteva picături de sânge din deget. În ciuda faptului că nu am avut niciun caz pozitiv în localitate, testarea ne ajută să identificăm eventualele persoane asimptomatice.”, a explicat primarul din Corbi.