Tipărire

cateasca 1Căminul Cultural din satul Catanele a fost reabilitat și modernizat de autoritățile comunei Căteasca. Fondurile au provenit din bugetul propriu. Investiția a vizat amenajări interioare, recondiționarea scenei, dotarea cu bănci, dar și modernizarea fațadelor și a spațiului exterior.
Chiar dacă apariția actualei crize sanitare a schimbat radical modul de desfășurare a activității administrative, reprezentanții Primăriei Căteasca nu au stat pe loc, ci s-au ocupat de punerea la punct a documentației pentru proiectul de introducere a canalizării în satele Căteasca și Coșeri. Astfel, au fost făcute demersuri pentru obținerea avizului de Mediu și a PUZ-ului pentru proiect. Lucrările la canalizare vor începe în vară.

Acțiuni de dezinfecție în locurile publice
Pe de altă parte, în luna aprilie, autoritățile locale au montat dispozitive cu soluții dezinfectante la toate cabinetele medicale, la sediul primăriei, la căminele culturale și la intrările în blocurile de locuințe din comună. Acțiunea face parte din setul de măsuri adoptate de Primăria Căteasca în contextul crizei sanitare provocate de noul coronavirus. ”De asemenea, au avut loc acțiuni de igienizare și dezinfecție periodice în locurile publice (stații de transport în comun, cabinete medicale, intrări blocuri). Încercăm astfel să prevenim riscul infectării cetățenilor cu coronavirus, să respectăm măsurile impuse la nivel național pentru a putea trece cu bine peste această criză”, declară primarul Eugen Mira.
În preajma sărbătorilor pascale, voluntarii Crucii Roșii și reprezentanții administrației din Căteasca au împărțit pachete cu alimente persoanelor cu posibilități materiale reduse. De asemenea, autoritățile locale păstrează permanent legătura cu vârstnicii din localitate care au nevoie de asistență, dar și cu persoanele vulnerabile care au nevoie de ajutor.