Tipărire

valea iasului canalizare 2Valea Iașului se numără printre localitățile din județ cu unități medicale aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus. La Spitalul Valea Iașului au fost amenajate 46 de camere pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19. Camerele au fost amenajate pe trei secții și momentan (n.r. – 28 aprilie) aici sunt internați 15 pacienți, cazuri de suspecți și forme ușoare ale bolii. ”La Valea Iașului sunt tratate cazurile ușoare de coronavirus, cele grave pleacă spre spitalele din Pitești și Mioveni. În sarcina noastră, a autorităților locale, se află asigurarea cazării în regim de carantină, în afara programului de lucru, a personalului medico-sanitar (medici, asistente medicale, infirmieri, îngrijitori). Din cele 102 persoane implicate în această acțiune de îngrijire a bolnavilor de Covid-19, 82 au cerut asigurarea cazării în regim de carantină. Aceștia sunt cazați în următoarele locații: Pensiunea Domeniul Regal Bucur (sat Valea Iașului) – 20 persoane, Pensiunea Cheile Vâlsanului (sat Valea Iașului) – 22 persoane, Pensiunea Valea Bădilii (sat Borovinești) – 10 persoane și Pensiunea HTR Curtea de Argeș -30 persoane” declară primarul Nicolae Barbu.

Pe lângă cazare, personalul medical primește și câte 3 mese pe zi. În funcție de programul de lucru, mesele sunt servite fie la spital, fie la pensiuni, situație care implică un efort deosebit din partea autorităților locale prin prisma asigurării transportului alimentelor. Întreaga situație este monitorizată de DSP Argeș.

Canalizare și asfalt pe strada Mihai Viteazul
În ceea ce privește investițiile, la momentul actual administrația comunei Valea Iașului se ocupă de introducerea canalizării pe strada Mihai Viteazul, în satul Cerbureni. ”Jumătate din kilometrul de rețea de canalizare a fost deja realizat. Pe același tronson venim apoi cu asfalt. Vom asfalta 1,5 km de drum pe această stradă. În paralel, în toate satele se desfășoară lucrări de pietruire a drumurilor”, precizează primarul Nicolae Barbu. În luna aprilie au mai fost distribuite 20 de pubele pentru colectarea gunoiului menajer. Serviciul de salubrizare în localitate funcționează după programul normal în această perioadă. 
Explicație foto: Lucrări de introducere a rețelei de canalizare pe strada Mihai Viteazul