Tipărire

valea iasuluiAutoritățile comunei Valea Iașului derulează, începând cu jumătatea lunii martie, lucrări edilitare importante pe Strada Mihai Viteazul, în satul Cerbureni. Pe un tronson de 1,5 km se lucrează concomitent la introducerea canalizării și asfaltarea drumului, lucrările fiind executate ca parte a unui proiect mai vechi al administrației din Valea Iașului, care însumează asfaltarea a 3,5 km de drum. Lucrările pe DC 258 (Strada Mihai Viteazul) vor continua pe tot parcursul primăverii și sunt realizate cu fonduri din bugetul local.

 

”Am început și lucrările de primăvară. Mă refer la decolmatarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea vegetației uscate și salubrizarea spațiilor publice. Toate lucrările sunt executate cu forțe proprii și cu ajutorul utilajelor din dotarea Primăriei, un buldoexcavator și un tractor”, declară primarul Nicolae Barbu.

Noi reguli în Primărie
La nivelul Primăriei Valea Iașului au fost instituite o serie de măsuri menite să prevină răspândirea noului tip de coronavirus. Este vorba de măsuri de diminuare a contactului dintre salariații instituției și cetățenii care vin aici, prin reducerea programului de lucru la trei ore, de la 8.00 -11.00, cu rezolvarea tuturor urgențelor, oprirea depunerii solicitărilor pentru adeverințele APIA (mare parte dintre acestea fiind deja eliberate, 200 din numărul total de 250). Totodată, începând cu jumătatea lunii martie, prin rotație, salariații Primăriei Valea Iașului efectuează fiecare câte cinci zile de concediu de odihnă, cu observația că în instituție sunt acoperite toate solicitările venite din partea cetățenilor în această perioadă. Pe lângă aceste măsuri, toate suprafețele de lucru din instituție sunt igienizate de minim două ori pe zi, iar la intrarea în Primărie și la toalete au fost montate soluții dezinfectante.