stoenestiLicitația pentru introducerea rețelei de gaze naturale la Stoenești a fost finalizată. În cazul în care nu vor fi contestații, se va desemna câștigătorul și se va semna contractul de execuție. ”Noi avem o parte din suma necesară pentru realizarea acestui obiectiv alocată de la buget. Pentru restul, așteptăm să se deschidă mult promisul PNDL 3 sau alte linii de finanțare. Concomitent, vom acționa în instanță FDI-ul, structură cu care semnasem un contract. Sigur, spun FDI, generic. Avocații vor stabili exact cu cine vom avea proces și cui îi vom imputa faptul că am fost induși în eroare. Nu mi se pare normal să fim la bunul plac al guvernanților, să semnăm contracte care, ulterior să devină nule, fără niciun drept de apel, doar de dragul jocurilor politice. ”, a declarat primarul Ion Marin.

 

Pe de altă parte se lucrează intens la introducerea canalizării și modernizarea rețelei de apă în localitate, proiect de anvergură, derulat cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2. ”Deja s-au executat 2 km din rețeaua de canalizare și, în paralel, s-a modernizat conducta de apă, pe aceeași lungime, pe Strada Râului. Se lucrează în ritm alert, ceea ce e foarte bine”, a mai spus edilul șef.
Măsurile pe care conducerea administrației locale le-a adoptat pentru prevenirea coronavirusului sunt respectate cu strictețe. ”Cetățenii care vin la primărie cu diverse probleme sunt întâmpinați de un funcționar care se duce la diverse birouri și le aduce documentele solicitate. Deci, accesul în instituție este restricționat, dar asta nu înseamnă că nu le venim în întâmpinare la orice solicitare. Am montat la intrare un covoraș îmbibat cu substanță pe bază de cloramină și avem dezinfectanți de spălat pe mâini. Avem și 4 cazuri de persoane care s-au întors din zone cu risc, pe care le monitorizăm să rămână în izolare. Avem constituită o comisie operativă care să intervină pentru orice situație de urgență”, a mai spus șeful executivului din Stoenești.