Tipărire

musatestiDispensarul uman din satul Stroești va trece printr-un amplu proces de reabilitare în perioada următoare. Administrația comunei Mușătești va investi fonduri din bugetul local pentru a renova unitatea, în scopul asigurării unui spațiu adecvat desfășurării actului medical. ”Reabilitarea presupune lucrări multiple, de la compartimentarea clădirii, schimbarea instalațiilor sanitară și electrică, până la schimbarea acoperișului și amenajarea spațiului exterior. Dispensarul este funcțional momentan, dar are nevoie de o reabilitare completă. Lucrările vor fi executate cu fonduri proprii și finanțare de la Consiliul Județean. Pentru acest obiectiv am primit 200.000 de lei de la administrația județului”, declară primarul Constantin Oancea. Dispensarul uman deservește locuitorii satelor Stroești și Costești.

 

Continuă lucrările la pod
Alți 200.000 de lei au fost alocați Primăriei Mușătești de către Consiliul Județean pentru continuarea lucrărilor la podul din Valea Teascului. Acestea au fost reluate de curând, în prezent fiind realizate rampele podului și parapeții. Urmează balustradele și trotuarele. Conform autorităților din Mușătești, la acest moment lucrarea este realizată în proporție de 60%. Cu tot cu rampe, podul de la Valea Teascului are o lungime de 62 de metri.
În mod firesc, și în comuna Mușătești au fost luate toate măsurile necesare în vederea prevenirii contaminării populației cu noul coronavirus. Astfel, regulile impuse la nivel național au fost afișate în locuri publice, cetățenilor li s-a recomandat să evite deplasările inutile și spațiile aglomerate și să respecte măsurile de igienă. În același timp, în cadrul primăriei a fost limitat accesul persoanelor, periodic sunt dezinfectate spațiile de lucru și au fost montate soluții de igienizare pentru angajații instituției și pentru cei care vin aici. Persoanele aflate în autoizolare pe raza localității sunt monitorizate atent de autorități, la fel și localnicii în vârstă care locuiesc singuri. Și în școli au avut loc operațiuni de dezinfectare în această lună.