Tipărire

tigveniAu început măsurătorile cadastrale pe traseul autostrăzii spre Ardeal, pe tronsonul care trece prin localitatea Tigveni.
”Este îmbucurător faptul că firma care a câștigat licitația nu tergiversează lucrurile și, în acest ritm, toate terenurile care sunt în zona celor 5 km, pe unde va trece autostrada, sunt măsurate și li se va întocmi carte funciară. Deja au avut loc întâlniri cu cetățenii ce dețin proprietăți în acest perimetru și li s-au solicitat actele pentru terenurile respective.”, precizează primarul Dumitru Slătineanu.


Rămânând la capitolul activități curente ale administrației locale, de menționat este faptul că s-a finalizat amenajarea terenului de sport de la Bârsești. ”Indiferent de situația creată de pandemie, pe care o tratăm la modul cel mai serios și responsabil, trebuie să ne concentrăm pe muncă. Avem, așadar, un obiectiv finalizat în acest an, deși suntem doar în luna martie, ceea ce ne bucură. În continuare avem în vedere curățarea și decolmatarea șanțurilor și curățenia în localitate.”, spune edilul șef.
Și la Tigveni, ca în orice localitate din județ, s-au luat măsuri ce vizează prevenția virusului ce a făcut ravagii în lume. ”La toate instituțiile avem dezinfectant, s-au făcut igienizări, s-a informat populația cu privire la regulile de igienă, lipindu-se afișe la toate magazinele. S-au amânat toate competițiile sportive și, în general, oamenii respectă regulile. Rugămintea mea este să dăm dovadă de responsabilitate și spirit civic, iar persoanele care vin din străinătate să anunțe imediat Primăria și Poliția, pentru a se lua măsurile impuse de lege. De altfel, am trimis asistentul social însoțit de poliție acolo unde știm că există cazuri de cetățeni întorși recent de peste granițe, care trebuie să rămână o perioadă în izolare, pentru binele lor, al familiei și al tuturor. Situația prin care trecem nu este ușoară, dar trebuie să fim disciplinați, uniți în acțiuni și foarte responsabili”, a mai spus primarul Dumitru Slătineanu.