Tipărire

cocuContextul pandemic actual a blocat activitatea majorității instituțiilor și a pus frână multor investiții. Programată să înceapă în această primăvară, asfaltarea DC 176 în comuna Cocu depinde de semnarea contractului de finanțare între autoritățile locale și Ministerul Dezvoltării. De cealaltă parte, primarul Gheorghe Țucă intenționează să înceapă lucrările cât mai repede, cu atât mai mult cu cât este vorba de un drum pe care încearcă să-l asfalteze de 12 ani. ”Sper ca lucrurile să se liniștească în curând și să pot semna contractul de finanțare a lucrărilor. Oricum ar fi, cu banii primiți de la Consiliul Județean și cu ce avem noi în bugetul local, vom începe asfaltarea DC 176 în primăvara asta. Drumul are 4 km și leagă satele Richițele de Jos și Richițele de Sus. Problema este că pe traseul drumului mai sunt de rezolvat, înaintea asfaltării, două mari alunecări de teren. Vorbim de un proiect complex, care necesită multă muncă și fonduri consistente”, declară edilul șef din Cocu.

 

La nivelul localității continuă lucrările la sistemul de canalizare, investiție aflată în faza de finalizare. Mai este nevoie de racordarea stației de epurare la rețeaua de electricitate și realizarea conexiunilor la stațiile de repompare. Potrivit estimărilor autorităților din Cocu, rețeaua de canalizare ar putea fi pusă în funcțiune în această vară.

Măsuri speciale
În altă ordine de idei, în contextul răspândirii virusului COVID-19, Primăria Cocu derulează o serie de măsuri specifice, constând în informarea populației cu privire la regulile ce trebuie respectate în această perioadă, dar și informarea societăților comerciale în ceea ce privește activitatea de vânzare a alimentelor și a băuturilor. De asemenea, autoritățile locale monitorizează persoanele venite din străinătate, așteptându-se ca în luna aprilie numărul acestora să crească. Localul Primăriei a fost dezinfectat, au fost montate soluții de igienizare, iar programul de lucru cu publicul a fost redus. În sediul instituției este permisă intrarea doar a câte două persoane pentru rezolvarea problemelor.