Tipărire

bascov 2Bugetul comunei Bascov pentru anul acesta este în valoare de 181 de miliarde 910 milioane de lei vechi, fiind puțin mai mare față de anul trecut cu aproximativ 1,5 miliarde de lei vechi. Cheltuielile de funcționare se ridică la 63% din valoare, astfel încât restul sumei este direcționată pentru obiectivele de investiții noi, sau în curs de derulare, respectiv:

# Reabilitarea și modernizarea drumului din satul Glâmboc - lucrare realizată în proporție de 70%, termenul de finalizare fiind sfârșitul lunii aprilie. ”Este vorba de 4,7 km de drum, cu șanțuri betonate, cu amenajarea de canale pluviale și podețe către proprietăți” , afirmă primarul Gheorghe Stancu.
# Asigurarea cheltuielilor neeligibile pentru proiectul ”Înființare creșă în comuna Bascov”, derulat cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2;
# Amenajare trotuare pe o lungime de 2,3 km - sat Prislop, pe DN 7 Pitești-Râmnicu Vâlcea, investiția fiind în faza de execuție a proiectului tehnic. ”După ce vom amenaja și acești 2,3 km de trotuare vom avea pe un sens de mers trotuare în totalitate, de la intersecție din Bascov, până la limita cu localitatea Drăganu și în proporție de75% pe celălalt sens.”, spune edilul șef.
# Asfaltarea străzilor Măceșului și Azurului;
# Amenajarea canalelor de scurgere a apelor pluviale pe partea dreapta a drumului Pitești-Râmnicu Vâlcea și pe partea stângă a drumului Pitești-Curtea de Argeș;
# Asfaltarea străzilor din satele Mica-Brăileni, cu cele 9 străzi aferente;
# Construirea podului peste pârâul Scheau;
# Extinderea rețelei de gaze pe străzile Ficului și Păișești Deal.

”Suntem foarte aproape să semnăm contractul de finanțare pentru cel mai ambițios proiect din istoria comunei pe linie sportivă: amenajarea bazei sportive și a stadionului de fotbal, investiție în valoare de 178 miliarde de lei vechi, ce se va derula prin Compania Națională de Investiții. Facem, de asemenea, extinderi permanente la rețelele de canalizare și apă, comuna fiind în continuă expansiune”, a mai spus șeful executivului din Bascov.

Bucuriile, sănătatea și fericirea să vă însoțească pretutindeni, doamnelor și domnișoarelor! Un 8 Martie plin de împliniri, alături de cei dragi!
Primăria și Consiliul Local Bascov
Primar, Gheorghe Stancu