Tipărire

cosestiPentru comuna Coșești, conform declarațiilor primarului Nicolae Pană, 2020 este un an foarte bun pentru investiții. ”Am reușit să alocăm de la buget un procent foarte mare la capitolul ”Dezvoltare” și pentru faptul că avem o schemă de personal foarte redusă”, explică  edilul. Așadar, din bugetul localității s-au alocat fondurile necesare pentru obiective de interes general, urmând a fi implementate și proiecte pentru care s-au atras sumele necesare, din granturi guvernamentale.

”Vorbim de granturi guvernamentale când ne referim în primul rând la alimentarea cu apă - modernizare și extindere, proiect finanțat prin PNDL 2. Din surse proprii, am prevăzut bani la buget pentru asfaltarea drumului Coșești Deal, obiectiv mult așteptat de cetățeni, dar și pentru reabilitarea altor tronsoane, prin betonarea șanțurilor sau lărgirea căilor de acces. Avem, de exemplu, străzile Petrești - punctul ”La roșu”, sau în satul Jupânești, la Tulburea. Ne-am propus achiziționarea și instalarea unor stații de autobuz, având în vedere stadiul de deteriorare a acestora. În total ar trebui să amenajăm 14 asemenea stații, iar anul acesta vom încerca să realizăm măcar jumătate. Am prevăzut bani și pentru modernizarea sistemului de supraveghere video din localitate, prin montarea de camere suplimentare în punctele de interes, dar și retehnologizarea echipamentelor existente, care nu mai funcționează optim”, afirmă edilul șef.
Lista cu obiective de investiții nu se oprește aici. Executivul și Consiliul Local au mai punctat ca priorități dotarea cu centrale termice a unora dintre instituțiile de învățământ și amenajarea de locuri de joacă la toate grădinițele de pe raza localității.
”Vreau să punctez faptul că vom continua demersurile pentru introducerea sistemului de alimentare cu gaze în comună. Nu suntem în măsură la momentul de față să le promitem nimic oamenilor, decât că vom face tot ceea ce ține de noi să găsim fondurile necesare pentru o investiție de o asemenea anvergură. Avem toate avizele necesare și vom întocmi un studiu de fezabilitate, pentru a fi pregătiți cu documentația”, a mai declarat primarul Nicolae Pană.

Fie ca împlinirile, sănătatea și spiritul acestei zile să vă însoțească pretutindeni! La mulți ani, de 8 Martie, tuturor doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Coșești
Primar, Nicolae Pană