Tipărire

sloboziaAnul acesta, bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Slobozia este unul echilibrat, în măsură să acopere cheltuielile de funcționare a administrației publice locale și să susțină și investițiile locale.

„Stăm mai bine ca anul trecut, cu un plus de 10% aș putea spune. Este un buget bun, care ne permite să finanțăm investiții noi, dar și să continuăm lucrările începute. Nu vor fi probleme nici cu acoperirea cheltuielilor de funcționare, au fost prevăzute sumele necesare în buget. La capitolul „Dezvoltare” vom continua proiectele demarate anul trecut, și mă refer aici la cele de canalizare și suplimentare a sursei și a capacităților de apă la sistemul de alimentare, investiții derulate prin PNDL 2. Vom continua, de asemenea, lucrările la amenajarea centrului civic al localității. Proiectul va fi finalizat anul acesta”, declară primarul Petre Funie.

Drumuri asfaltate
Referitor la noile investiții ce vor fi demarate în 2020 în comuna Slobozia, acestea au drept scop, în principal, modernizarea infrastructurii de drumuri. Astfel, asfaltarea unui tronson din DJ 702 F a fost deja scoasă la licitație, iar drumul va fi reabilitat primăvara aceasta. Lucrarea va fi realizată de Consiliul Județean în asociere cu Primăria Slobozia. Un alt drum județean care tranzitează localitatea, DJ 503 Limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele (DJ 702 G), va fi modernizat pe întreaga lungime de administrația județului, cu fonduri europene. Procedurile de achiziție pentru lucrări au fost finalizate și în cursul acestei primăveri acestea vor debuta. Pe lângă aceste două proiecte, în comuna Slobozia va începe în scurt timp amenajarea unui teren multifuncțional de sport. Terenul va fi amplasat în apropierea Școlii Gimnaziale Slobozia și va fi realizat de autoritățile locale cu fonduri europene, pe baza unui proiect finanțat prin GAL. Nu în ultimul rând, Primăria Slobozia are un proiect aprobat la finanțare prin FDI privind asfaltarea mai multor drumuri comunale. Se așteaptă lansarea PNDL 3 pentru alocarea finanțărilor necesare implementării proiectului. 

O floare, un gând bun și urări de sănătate transmitem, pe această cale, tuturor doamnelor și domnișoarelor! La mulți ani de 8 Martie!
Primăria și Consiliul Local Slobozia
Primar, Petre Funie