Tipărire

stoenestiCu bugetul aprobat în luna februarie, conducerea Primăriei Stoenești susține că investițiile vor continua anul acesta în localitate, cele mai importante dintre acestea fiind înființarea rețelei de canalizare și introducerea gazelor.

„Ne bazăm pe un buget asemănător cu cele din anii trecuți, nu sunt mari diferențe. Ca de fiecare dată, mizez pe o gestionare echilibrată a resurselor financiare. Dacă împarți banii așa cum trebuie, ai pentru toate categoriile de cheltuieli, dar și pentru investiții. Concret, la funcționare avem acoperite sumele necesare pentru întreg anul, rămâne ceva și la dezvoltare, chiar și pentru anul viitor aș îndrăzni să spun. Ceea ce înseamnă că în 2020, în comuna Stoenești vor continua investițiile și vom demara și proiecte noi”, declară primarul Ion Marin.

Licitație pentru rețeaua de gaze
Încă de anul trecut, în localitate au început lucrările la modernizarea rețelei de alimentare cu apă și introducerea canalizării, proiect derulat cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2. Se lucrează în continuare la canalizare, iar pentru proiectul de introducere a gazelor în localitate, pe data de 6 martie va avea loc licitația pentru concesionarea serviciului de alimentare cu gaze. Concesionarea presupune proiectarea lucrărilor la rețea, execuția acestora și distribuția gazelor. La licitație pot participa doar operatori autorizați de pe teritoriul țării noastre. Conform reprezentanților administrației publice locale, momentan, la proiectul pentru gaze se lucrează doar cu fonduri din bugetul local, ulterior va fi folosit și excedentul bugetar pentru demararea lucrărilor, iar apoi acestea vor continua din fondurile pe care Guvernul le va aloca prin viitorul PNDL 3. Reamintim faptul că Primăria Stoenești are semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării, prin FDI, pentru finanțarea lucrărilor de înființare și punere în funcțiune a rețelei de gaze.

Primăvara, anotimpul renașterii, al trezirii la viață, face  din 8 Martie o zi plină de feminitate, zâmbete și căldură sufletească.
La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Stoenești
Primar, Ion Marin