Tipărire

racaAdministrația comunei Râca va finaliza în această primăvară două investiții importante. Este vorba de rețeaua de canalizare a localității și de un teren multifuncțional de sport. Canalizarea a fost realizată cu fonduri guvernamentale prin PNDL, iar terenul de sport cu fonduri europene, prin intermediul GAL.

”Sumele alocate de Consiliul Județean pentru dezvoltare ne permit să încheiem cele două proiecte în primăvară. Am primit 350.000 de lei pentru cofinanțarea proiectului de canalizare și cu această sumă acoperim în totalitate contribuția noastră la proiect. În martie vor fi finalizate lucrările, urmează recepția și branșamentele. Intenționăm să realizăm branșarea gospodăriilor cu fonduri din bugetul local, vom începe cu 100 de branșamente în prima fază. De asemenea, ne-au fost alocați 65.000 de lei pentru cofinanțarea proiectului de amenajare a terenului multifuncțional de sport. Și această investiție va fi gata în maximum două luni”, declară primarul Georgel Burcea.

Proiect pentru reabilitarea Căminului Cultural
Autoritățile din Râca intenționează ca anul acesta să facă un proiect tehnic pentru reabilitarea Căminului Cultural. În prezent căminul este funcțional, dar are nevoie de reabilitare totală. Pentru realizarea proiectului tehnic pentru cămin, Consiliul Județean a alocat Primăriei Râca suma de 50.000 de lei. În ceea ce privește capitolul de funcționare al administrației publice locale, se înregistrează probleme la anumite cheltuieli de personal. Mai exact, la plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap și a indemnizațiilor acestora din urmă există un deficit de 3 miliarde de lei vechi, ceea ce înseamnă aproximativ 50% din sumele necesare pentru acoperirea drepturilor salariale.

De 8 Martie să vă fie sufletul senin și inima curată, precum e cerul cristalin și noaptea înstelată! La mulți ani cu bucurii, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Râca
Primar, Georgel Burcea