Tipărire

ratesti primar 2019 3Cheltuielile mari pe partea de asistență socială și veniturile mici la bugetul local sunt principalii factori care transformă anul 2020 într-unul de încercare pentru administrația publică a comunei Rătești. Legat de proiectele de dezvoltare locală, acestea vor continua anul acesta, însă în limita resurselor financiare pe care autoritățile le au la dispoziție.„Va fi foarte greu să ne descurcăm cu ceea ce avem în momentul de față. Sunt cheltuieli foarte mari cu asistenții personali și indemnizațiile persoanelor cu handicap și nu știu cum le vom face față. Veniturile la bugetul propriu nu sunt foarte mari, așadar va fi un an în care va trebui să găsim soluții pentru a supraviețui”, spune primarul Cornel Petrică.

Lucrări reluate
Schimbând registrul, la celălalt capitol bugetar, „Dezvoltare”, administrația comunei Rătești va încerca să termine anul acesta investițiile demarate în 2019. Acestea vizează construcția unui dispensar uman în satul Furduiești, amenajarea unui teren multifuncțional de sport lângă școala de centru și realizarea unor noi grupuri sanitare la Școala Gimnazială „Gheorghe I.C. Brătianu”. De altfel, lucrările la două dintre aceste obiective au fost reluate în luna februarie. Se lucrează la toaletele de la școală și la dispensarul uman. În ceea ce privește terenul multisport, procedura de achiziție a lucrărilor se află în derulare. Nu în ultimul rând, în această perioadă, Consiliul Județean asfaltează DJ 702 A Ciupa – Rătești, pe o lungime de 2,8 km pe raza comunei.

Voința de a asculta, răbdarea de a înțelege, tăria de a sprijini, iubire în a îngriji și a fi mereu acolo unde este nevoie... Toate acestea definesc FEMEIA. La mulți ani, de 8 Martie!
Primăria și Consiliul Local Rătești
Primar, Cornel Petrică