Tipărire

valea iasuluiAprobat în luna februarie, bugetul comunei Valea Iașului este direcționat în mare parte spre asigurarea cheltuielilor de funcționare a primăriei și a instituțiilor subordonate, în timp ce pentru dezvoltare, sumele rămase permit realizarea doar a anumitor investiții.

„Bugetul de anul acesta nu este chiar atât de spectaculos pe cât am fi vrut noi. Totalul se ridică la 4,5 milioane de lei, dintre care 4,2 milioane de lei merg la funcționare, incluzând aici și ratele și dobânzile la creditele pe care Primăria Valea Iașului le are contractate, iar 300.000 de lei sunt destinați capitolului de dezvoltare. În ceea ce privește ratele, avem de achitat două rate în valoare de 30.000 de dolari fiecare, scadente în februarie și aprilie, iar cu acestea încheiem rambursarea creditului pentru centrala fotovoltaică. În acest moment centrala aduce un venit lunar de 3.000 de lei, deci merge pe plus. Pe lângă acestea, mai avem de achitat alte rate și dobânzi la împrumuturi în lei pe care le are Primăria Valea Iașului. Nu avem în derulare lucrări pe PNDL sau pe alte fonduri de finanțare”, declară primarul Nicolae Barbu.

Solicitare de finanțare la CNI
Pentru investiții au fost prevăzuți 300.000 de lei în buget și sumele provenite de la Consiliul Județean pentru dezvoltare, adică 260.000 de lei. Cu fonduri proprii, administrația locală va demara în perioada următoare realizarea unui km de canalizare pe DC 258 – strada Mihai Viteazul, în satul Cerbureni. Ulterior, în luna martie va fi scoasă la licitație execuția restului de 16 km de rețea de canalizare, incluși în proiectul depus în PNDL 2. „Ne-am propus pentru optimizarea prețului la apă și canalizare să înființăm un Serviciu Public de Gospodărire Comunală care să cuprindă gestionarea sistemelor de apă și canalizare, întreținerea drumurilor și alte activități care necesită o anumită intervenție din partea noastră”, precizează primarul Nicolae Barbu. De curând, în Consiliul Local a fost aprobată depunerea unei solicitări de finanțare pentru modernizarea terenului de fotbal existent în satul Ungureni și amenajarea a două terenuri de sport multifuncționale lângă cele două școli, Școala Primară Mustățești și Școala Gimnazială Valea Iașului. De asemenea, în solicitarea de finanțare ce va fi depusă la Compania Națională de Investiții este inclusă și amenajarea unei săli de sport în islazul de la Valea Uleului.

Primiți primăvara în suflet ca pe un dar de preț, alături de cele mai sincere urări de bine. Sufletul să vă rămână veșnic tânăr, doamnelor și domnișoarelor! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Valea Iașului
Primar, Nicolae Barbu