tigveni drumuriCu un buget similar cu cel de anul trecut, administrația comunei Tigveni nu a putut aloca sume importante pentru dezvoltare. Un alt motiv pentru care, cel puțin deocamdată, nu se poate vorbi de investiții majore din bugetul local, este acela că există facturi restante de anul trecut, ce trebuie acoperite.”Drumurile din localitate au fost devastate de ploile de anul trecut. Am executat lucrări de reabilitate, în speranța că vom primi bani de la capitolul special – calamități. Au tot venit comisii peste comisii și au făcut chiar un deviz, în care eram prevăzuți cu 10 miliarde de lei vechi. Nu am văzut niciun leu, dar infrastructura rutieră trebuia refăcută pentru a asigura o circulație fluentă. Astfel, anul acesta, principala grijă a fost să alocăm banii pentru a plăti facturile restante”, a declarat primarul Dumitru Slătineanu.

Din surse proprii au mai fost repartizați bani pentru continuarea modernizării iluminatului public și pentru dotarea dispensarului medical cu centrală termică și reabilitarea clădirii.
În momentul prezent se desfășoară lucrări de construcție a celor două poduri peste Pârâul Bădislava. ”Unul este realizat cu fonduri de la calamități, iar cel de-al doilea cu sprijinul financiar al Consiliului Județean, fiind necesar pentru a asigura accesul la Centrul de Zi – parte a proiectului cu fonduri europene implementat de DGASPC. De altfel, lucrările la Centrul de Zi din Bârsești și căsuțele aferente în care vor locui persoanele cu dizabilități au început, noi ca Primărie, predând amplasamentul, conform protocolului.”, a mai spus edilul șef.
Concomitent, se fac demersuri pentru finalizarea documentației în ceea ce privește introducerea rețelei de gaze în localitate, studiul de fezabilitate realizat de Primărie urmând a fi depus la Ministerul Dezvoltării.
O altă veste bună este că au început măsurătorile pentru realizarea cadastrului pentru 5 sectoare ale comunei Tigveni. Pentru restul localității cadastrarea va fi făcută cu fonduri europene, printr-un program al ANCPI.

Doamnelor și domnișoarelor, fie ca 8  Martie să vă fie un prilej de bucurie să simțiți mai puțin apăsarea grijilor și să vă umpleți gândurile și sufletul de căldura primăverii! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Tigveni
Primar, Dumitru Slătineanu