mozaceniAdministrația comunei Mozăceni a repartizat pe capitole de cheltuieli sumele disponibile în bugetul de anul acesta. Ca în fiecare an, gestionarea chibzuită a resurselor financiare a stat la baza realizării previziunilor bugetare pentru 2020. Chiar și în condițiile unor venituri nu foarte mari, administrația din Mozăceni se străduiește ca și anul acesta să continue investițiile în folosul cetățenilor.

„Avem un buget echilibrat, cu excepția plăților pentru asistenții personali și a indemnizațiile persoanelor cu handicap. La acest capitol rămâne descoperit trimestrul IV al anului. Aici totul depinde și de numărul persoanelor beneficiare, acesta crește pe parcursul anului și atunci și plățile se majorează. În ceea ce privește dezvoltarea, suntem o comună mică și ca atare și veniturile sunt pe măsură, adică nu foarte mari. Cu ajutorul sumelor primite de la Consiliul Județean, până la sfârșitul anului vrem să finalizăm obiectivul „Amenajare grupuri sanitare la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Mozăceni, proiect realizat în proporție de 80%, și, de asemenea, să recepționăm lucrările de asfaltare a DC 101 A cât mai repede. Pentru grupurile sanitare de la liceu am primit 83.000 de lei, iar pentru drum 200.000 de lei”, declară primărița Liana Corina Dună.  

Se va moderniza iluminatul public
Totodată, autoritățile comunei Mozăceni își propun ca anul acesta să modernizeze iluminatul public stradal prin înlocuirea vechilor lămpi cu surse de iluminat ecologice durabile. Lucrările se vor desfășura pe tronsoane, în fiecare sat al comunei. Și activitățile cultural-artistice vor beneficia de sprijin din partea administrației locale. Funcționarea echipei de dansuri din Mozăceni va fi finanțată în continuare din bugetul local. Ansamblul funcționează ca secție externă a Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești. „2020 este un an greu, cu multe provocări pentru noi, edilii. Vom vedea în vară ce notă vom primi din partea cetățenilor. Pentru mine stau dovadă faptele, investițiile realizate în comuna Mozăceni. Consider că rezultatele se văd cu ochiul liber”, afirmă primărița Liana Corina Dună.

Primăvara, când natura renaște în toată splendoarea ei, sărbătorim FEMEIA: izvorul vieții, al iubirii și speranței. De 8 Martie, tuturor femeilor, un sincer „La mulți ani!”.
Primăria și Consiliul Local Mozăceni
Primar, Liana Corina Dună