sapataOdată cu aprobarea bugetului pentru acest an, conducerea Primăriei Săpata a trasat și principalele direcții investiționale pentru 2020. Înainte de toate trebuie spus că bugetul actual  acoperă toate cheltuielile de funcționare, ceea ce înseamnă că nu vor fi probleme cu plățile drepturilor salariale, utilităților și a celorlalte cheltuieli ce țin de buna funcționare a instituțiilor publice. „În ceea ce privește dezvoltarea, pot spune că în bugetul de anul acesta sunt bani pentru finalizarea proiectul de asfaltare a drumurilor locale, proiect derulat prin PNDL 2, dar și pentru continuarea lucrărilor de modernizare și dotare a Căminului Cultural Săpata, investiție realizată cu fonduri europene, la care vom asigura cofinanțarea din surse proprii. De asemenea, am solicitat Consiliului Județean și prevăzut în bugetul local bani pentru avize, studii și toate documentele necesare în scopul realizării DALI (Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) pentru asfaltarea a încă 12 km de drumuri locale, proiect pe care îl avem în lucru”, declară primarul Laurențiu Micu.

Proiecte pentru gaze și canalizare
Planurile de investiții ale edilului din Săpata nu se opresc însă aici. De curând, la Ministerul Dezvoltării a fost depusă o documentație pentru introducerea gazelor în comuna Săpata. Devizul estimativ al lucrărilor a fost aprobat în Consiliul Local, drept urmare se fac toate demersurile astfel încât înființarea rețelei de gaze în comună să se transforme în realitate. În lucru se află și un proiect referitor la realizarea rețelei de canalizare în comună. „Intenționez să fac un studiu pentru o serie de lucrări de modernizare la Școala Primară Găinușa. Unitatea școlară are toalete la interior, este racordată la apă, dar ar mai fi nevoie și de alte lucrări, schimbarea acoperișului, realizarea izolației termice. În funcție de ce sume vom avea disponibile în buget, vom realiza un proiect pentru modernizarea școlii”, precizează primarul Laurențiu Micu. Pe lista investițiilor viitoare ale autorităților din Săpata se află și consolidarea și modernizarea a două podețe din localitate, în satul Popești, în zonele Dragomirești și Ciobești. 

Ziua de 8 Martie este cel mai potrivit prilej pentru a transmite toate gândurile frumoase pentru toate mamele, soțiile, femeile din viețile noastre! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Săpata
Primar, Laurențiu Micu