Tipărire

corbiFaptul că primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, va candida pentru șefia Consiliului Județean Argeș, din partea PMP, nu mai este o noutate. Despre ce anume l-a motivat pe edil să-și dorească o astfel de funcție și să-și asume responsabilitățile ce derivă din această poziție, ne-a dezvăluit într-un interviu.
- De ce din partea PMP?
- Simplu: pentru că liberalii mi-au închis toate ușile, pentru că nu am avut cu cine să comunic, nu am fost lăsat să-mi exprim ideile și opinia, folosindu-se de tertipuri chiar josnice prin interzicerea accesului meu la unele întâlniri de partid. Cu toate acestea, eu mi-am făcut treaba, nu am trădat, rezultatele alegerilor vorbind de la sine la Corbi.

- De ce Consiliul Județean?

- Nu mi-am ascuns dorința de a avansa într-o funcție politică și/sau administrativă. M-am gândit că este un bun moment și prilej să extrapolez experiența pe care am dobândit-o ca primar, la nivelul Consiliului Județean. Cred că o persoană care a administrat o comună este în măsură să știe foarte exact care sunt nevoile, așteptările comunității și la nivel de județ și, mai ales, cunoaște și dispune de  instrumentele, pârghiile financiare, economice și administrative pentru a fi un președinte de Consiliu Județean apt și cu rezultate. Nu în ultimă instanță, motivul pentru care voi candida este acela că vreau ca județul nostru să se dezvolte, că știu că avem un potențial enorm -economic și turistic, din păcate neexploatat, că este momentul ca Argeșul să devină un județ de referință în România. Avem resursele necesare: relief, oameni de valoare, agricultură, potențiali investitori, însă nu s-a făcut nimic pentru a ieși din anonimat. Iar răspunsul cel mai concis și concludent este acela că o să candidez la șefia Consiliului Județean, pentru că îmi pasă!

- Care considerați că este cheia reușitei într-o astfel de funcție? Pe ce rețetă veți merge?
- Cea a parteneriatelor între Consiliul Județean și localități. Administrația județeană, alături de cele locale, împreună, pot schimba cu adevărat lucrurile. Am în vedere în primul rând trei domenii: educație, infrastructură rutieră și turism. Nu am structurat încă punctual programul de campanie, pe care îl voi pune la punct în amănunt după ce voi studia bugetele anilor trecuți ale Consiliului Județean, pentru a veni cu cifre exacte și cu soluții concrete, dar pot să vă spun că sunt trei domenii care, după părerea mea, sunt cheia unei dezvoltări durabile. Toate acestea se pot realiza prin parteneriate cu UAT-urile din Argeș. Primul domeniu este educația, începând cu programe de stimulare a natalității, programe și proiecte de stimulare a creșterii performanțelor în învățământ și modernizarea infrastructurii educaționale (investiții în școli, grădinițe etc). Al doilea domeniu este modernizarea infrastructurii rutiere, fără de care nu se poate realiza nici creștere economică, nici educație, nici sănătate, nici turism. Trebuie să avem asfalt pe drumuri, trotuare, piste de biciclete de-a lungul căilor rutiere. Iar cel de-l treilea domeniu este turismul. Avem aici, în Argeș, un potențial enorm, mai ales în zona de Nord a județului, dar nu numai. Argeșul merită pârtii de schi și mă voi apleca asupra proiectului Moliviș, care încă nu se știe exact de ce fost trecut pe linie moartă; ce este cu înființarea acelui parc național, care a stârnit atâta vâlvă, dar despre care nu s-a mai auzit nimic în ultima vreme.

Lumina dragostei, încrederii și speranței să vă însoțească mereu și să vă facă viața mai frumoasă. Tuturor femeilor, cele mai sincere urări de bine și sănătate, cu prilejul primei și celei mai frumoase sărbători a primăverii - 8 Martie!
Primăria și Consiliul Local Corbi
Primar, Virgil Baciu