Tipărire

tigveni teren de sport barsesti 2”Începem asfaltarea drumurilor!”- aceasta este declarația primarului Dumitru Slătineanu și anunțul pe care domnia sa dorește să-l aducă la cunoștința localnicilor din Tigveni. ”Avem un proiect ce vizează modernizarea, prin asfaltare, a 11, 5 km de drumuri din întreaga localitate, investiție licitată. Cu fonduri de la buget, vom demara acest obiectiv, în speranța că, pe parcurs, vom reuși să mai atragem sumele necesare fie de la Consiliul Județean, fie din alte surse. Primul tronson pentru care vor da ordin de începe a  lucrărilor va fi Strada Nicolae Enescu, o rută de interes pentru locuitori”, anunță edilul șef.

Pe lista solicitărilor de finanțare înaintată către Consiliul Județean pentru investițiile pe care conducerea administrației din Tigveni le are în vedere pentru acest an se află, în afara drumurilor, sumele necesare pentru poduri, gaze, dispensar și iluminat public. ”În primul rând este vorba despre podul peste râul Bădislava, pod care va face legătura cu Centrul și zi și casele protejate din proiectul DGASPC. Al doilea pod pe care intenționăm să-l construim anul acesta și pentru care am avea nevoie de sprijin financiar este cel din satul Vlădești, în punctul Ionescu, pentru care am dat ordin de începe a lucrărilor. ”, afirmă primarul din Tigveni.
Dispensarul uman al localității este pe lista priorităților administrației, clădirea având nevoie de centrală termică și schimbarea tâmplăriei, dar și continuarea modernizării iluminatului public, pe toate ulițele, prin schimbarea becurilor existente cu unele cu led – economice, și suplimentarea lămpilor, așa cum s-a procedat de-a lungul drumului național și a celui  județean.
”Avem nevoie de bani și pentru studiu de fezabilitate în ceea ce privește proiectul privind alimentarea cu gaze a localității și, în continuare, pentru lucrări de reabilitare, prin pietruire, a drumurilor”,  a mai declarat șeful executivului.
Terenul de sport cu gazon sintetic de la Școala Bârsești, realizat de către Primărie cu sprijin de la Consiliul Județean va fi cât de curând inaugurat. Mai sunt necesare câteva mici lucrări de detaliu, cum ar fi montarea porților și tușarea gazonului.