Tipărire
popesti dispensar slobozia 4Dispensarul uman din satul Slobozia va intra în primăvară cu un nou aspect. Profitând de vremea bună, în decembrie 2019, autoritățile comunei Popești s-au apucat să reabiliteze imobilul, investițiile fiind realizate cu fonduri locale. ”Lucrările constau în repararea acoperișului, anveloparea termică a clădirii  și renovarea interioarelor, precum și amenajarea unor noi grupuri sanitare. Am solicitat și Consiliului Județean să ne sprijine în realizarea acestora. În primăvară dispensarul va avea o nouă față. La această unitate medicală sunt arondați toți cetățenii comunei”, declară primarul Ion Mihai. Administrația locală a solicitat sprijin Consiliului Județean și pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a vechii școli din satul Popești. Clădirea are nevoie de renovare interioară și vopsea pe exterior, în condițiile în care anul trecut autoritățile locale au schimbat tâmplăria și au făcut mici reparații la interior. Ansamblul ”Murgulețul” din Popești își desfășoară aici repetițiile, iar pe viitor, după modernizare, vechea școală va putea servi drept centru multifuncțional al localității.
 
Două noi investiții
Două investiții importante vor demara în această primăvară la Popești. Cu bani europeni, administrația locală va amenaja un teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic, în apropierea Școlii Gimnaziale Slobozia. Concomitent, în punctul Conac Belu, va începe construcția Căminului Cultural Popești, o investiție ce se va derula cu fonduri locale. Pe de altă parte, în perioada următoare va fi organizată licitația pentru proiectul de realizare a rețelei de gaze. Lucrările vor începe anul acesta.
Taxele și impozitele locale rămân la nivelul din 2019, singura modificare fiind corelarea cu rata inflației, conform legislației în vigoare. Totodată, de la 1 februarie, se va trece la colectarea în sistem individual la pubelă a gunoiului menajer. 1.000 de pubele au fost distribuite cetățenilor din Popești.