stoenestiConducerea Primăriei Stoenești și-a trasat foarte clar direcțiile de acțiune pentru anul acesta, punctând eficient investițiile pe care le are în vedere. Astfel, din bugetul propriu, executivul intenționează să asfalteze două tronsoane din satele Bădeni și Cotenești, continuând practic campania de asfaltare începută de câțiva ani. În același timp, administrația locală și-a propus amenajarea unui grup sanitar nou la Școala Stoenești.

De departe însă, cea mai importantă lucrare care a început și care va fi în atenția Primăriei pentru o perioadă, rămâne reabilitarea rețelei de apă și introducerea canalizării, o investiție de anvergură, realizată cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. ”Prima fază a lucrării s-a decontat deja, și mergem înainte. Stația de epurare va fi construită în zona stadionului, iar de acolo se va porni spre centrul comunei cu îngroparea conductei de canalizare. În paralel va fi reabilitată și rețeaua de apă și, evident, conform contractului, va fi refăcută infrastructura rutieră deteriorată de săpături.”, a declarat primarul Ion Marin.
Desființarea FDI, structură prin care Primăria Stoenești a primit finanțare pentru introducerea sistemului de gaze în localitate, nu pune sub semnul îndoielii realizarea obiectivului. ”Dacă proiectele semnate nu vor fi finanțate de la Ministerul Dezvoltării așa cum mi se pare firesc și cum s-a promis, o să găsim o cale să realizăm investiția din fonduri proprii. Cetățenii trebuie să aibă încredere că tot ceea ce le-am promis, ducem la îndeplinire, așa cum am făcut-o și până acum”, a mai spus edilul șef din Stoenești.