Tipărire

davidesti primarSolicitările către Consiliul Județean din partea conducerii Primăriei Davidești pentru anul acesta vizează în primul rând asigurarea co-finanțărilor pentru cele trei proiecte realizate cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2: canalizare în satul Contești, etapa a II- a, canalizare în satul Olteanca și asfaltarea DC 85. Din bugetul local, administrația locală se va gospodări pentru realizarea unor lucrări ce asigură funcționarea localității și confortul cetățenilor.

”Am făcut, pe sate, o listă cu acțiunile necesare cu prioritate. De exemplu, trebuie să realizăm anveloparea bazinului de apă de la Davidești, construit în anii 90, a cărui deteriorare este vizibilă și constantă. De asemenea, pe o lungime de 1,2 km , de-a lungul drumului național, trebuie să înlocuim conducta sistemului de alimentare cu apă, care, de asemenea, este veche, tot din anii 90, fiind din oțel. Tot pentru începutul anului ne-am propus continuarea și finalizarea lucrărilor de la Căminul Cultural Voroveni, începute în luna decembrie. Este vorba de montarea centralei, introducerea apei curente și realizarea grupurilor sanitare. Continuăm, evident, reabilitarea drumurilor, prin pietruiri și realizarea de șanțuri acolo unde există pericol de inundații.
În ceea ce privește proiectele mari, cum ar fi introducerea sistemului de gaze sau asfaltări, trebuie să identificăm surse de finanțare externe. O să căutăm să atragem fonduri europene și să depunem documentații în cadrul programelor guvernamentale, așa cum a fost PNLD 2”, a declarat primărița Mirela Cismaru.