Tipărire

corbiDeși bugetul localității nu a fost încă structurat din punct de vedere al sumelor ce vor fi repartizate fiecărui capitol, în linii mari au fost trasate principalele obiective de investiții care vor ține atenția Executivului din Corbi, cel puțin în perioada imediat următoare. Finalizarea proiectului privind extinderea și modernizarea rețelei de apă și introducerea sistemului de canalizare în satele Corbi și Jgheaburi, reprezintă o prioritate.

”Până în acest moment putem afirma că suntem la peste 60% din lucrare. Reabilitarea și modernizarea rețelei de apă s-a finalizat, iar acum se lucrează la introducerea conductei de canalizare și construirea stației de epurare în satul Jgheaburi. Tot anul acesta, cu fonduri proprii sau din alte surse - dacă vom identifica un grant pentru acest tip de lucrări, ne dorim racordarea gospodăriilor din satul Jgheaburi la aceste utilități, precum și reabilitarea drumurilor din acest sat, afectate în urma săpăturilor”, ne-a declarat secretarul localității, Mihail Moisescu.
Un foarte important aspect legat de aceste rețele de utilități este faptul că s-a înființat Serviciul Public de Gospodărire, structură ce deservește trei localități: Corbi, Domnești și Pietroșani, acționari fiind în părți egale consiliile locale ale celor trei comune. Acest serviciu va prelua rețelele de utilități și se va ocupa de buna funcționare a sistemelor. Prețul propus spre aprobare de ANPC, pe care locuitorii celor trei localități îl vor plăti, conform consumului, este de 5 lei pentru metrul cub de apă și 3 lei pentru metrul cub de apă uzată.
O altă investiție ce în mod cert va fi implementată în acest an este construirea unei săli de sport în punctul Frasini. Proiectul a primit finanțare prin Compania Națională de Investiții, contractul este deja semnat, urmând licitația pentru atribuirea lucrărilor și execuția.