Tipărire

recea primar 2019 2Modernizarea drumurilor din comună, a iluminatului public și construcția unui nou cămin cultural sunt principalele obiective ale conducerii Primăriei Recea pentru acest an. De altfel, în prima partea a anului, administrația locală va finaliza asfaltarea a trei drumuri comunale în lungime totală de 4,6 km, pe baza unui proiect finanțat cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2.
”Mai avem de turnat asfaltul pe un tronson de 1,5 km pe unul dintre drumuri și de realizat anumite lucrări de artă. Până în iunie, atunci când este termenul de finalizare a lucrărilor, acestea vor fi cu siguranță gata. Mai avem un proiect pentru asfaltarea a 4,5 km de drum comunal, Deagu de Jos – Deagu de Sus, aprobat la finanțare în FDI. Așteptăm alocarea fondurilor și vom demara și aceste lucrări”, declară primarul Marin Pană.

În comuna Recea se lucrează în continuare la modernizarea iluminatului public. Până în prezent, iluminatul din stâlp în stâlp a fost realizat în satele Orodel, Goleasca, Deagu de Sus și Deagu de Jos și urmează ca și satul Recea să beneficieze de același sistem. 650 de lămpi vor fi montate în toată comuna, grație unui proiect finanțat prin PNDL 2. La finalul lucrărilor, iluminatul din stâlp în stâlp va funcționa în toată comuna, pe domeniul public. Autoritățile din Recea au și un proiect pentru construcția unui cămin cultural în localitate, depus la Compania Națională de Investiții (CNI). Proiectul presupune demolarea actualului cămin cultural și construirea unei noi clădiri.
Pe de altă parte, taxele și impozitele locale nu au fost majorate anul acesta. Cetățenii care își achită obligațiile fiscale până la data de 31 martie beneficiază de o reducere cu 10% a sumei de plată. Începând cu data de 1 februarie, în localitate se va trece la colectarea gunoiului menajer în sistem individual, la pubelă. În acest sens, cetățenilor comunei Recea le-au fost distribuite 1.250 de pubele. Gunoiul va fi ridicat din poartă în poartă de către operatorul regional de salubritate.