sapataLa sfârșitul anului trecut, administrația comunei Săpata a finalizat asfaltarea a două tronsoane de drumuri locale, în lungime de 5 km, cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2. Au fost modernizate DC 153 în satul Mârțești și strada Bănărești, iar pe lângă asfalt au fost amenajate șanțuri și podețe de-a lungul celor două drumuri. Planurile autorităților pentru modernizarea infrastructurii de drumuri din localitate nu se opresc însă aici.

”Suntem în derulare cu un proiect privind asfaltarea a 12 km de drumuri locale în satele Dealu Bradului, Găinușa, Popești, Bănărești și Mârțești. Lucrăm la studiul de fezabilitate, chiar acum se fac măsurătorile și studiile topo-geo pentru aceste lucrări. Vom căuta o soluție de finanțare a proiectului, probabil prin PNDL 3, după anunțul Guvernului privind apariția acestui program. În paralel, continuăm lucrările la Căminul Cultural Săpata, obiectiv derulat cu fonduri europene. Lucrările de reabilitare și modernizare sunt pe final, trebuie să organizăm licitația pentru dotări”, afirmă primarul Laurențiu Micu.
În funcție de bugetul pe care îl va avea la dispoziție, administrația comunei Săpata își propune ca anul acesta să reabiliteze Școala Găinușa. Pe de altă parte, șase sectoare de terenuri din comună au fost cadastrate gratuit, iar în următoarele șase luni proprietarii celor 1.000 de imobile își vor primi documentele de la OCPI. Pe baza programului național de cadastrare sistematică, urmează ca alte nouă sectoare de terenuri din localitate să beneficieze de cadastru gratuit.