stolniciConducerea Primăriei comunei Stolnici își propune ca anul acesta să finalizeze investițiile demarate în 2019, dar are în plan și proiecte noi care să aducă un plus de confort cetățenilor. 2020 va fi, așadar, un an bogat în lucrări, un an în care obiective importante de pe raza comunei vor fi date în folosință.  ”Finalizarea investițiilor începute este pe primul plan. Mă refer aici la dispensarul uman, la care dacă se lucrează în ritmul de până acum, sigur va fi gata la sfârșitul anului, la grupurile sanitare de la Școala Gimnazială Stolnici, care de asemenea vor fi terminate până la finalul anului, dar și la afluirea pentru podul peste râul Cotmeana, obiectiv pe care 100% îl vom finaliza anul acesta”, declară primarul Sevastian Pupăză Roșu. În atenția autorităților din Stolnici se află însă și demararea unor investiții noi. O parte dintre acestea urmează a fi realizate cu fonduri locale, iar un alt proiect privind modernizarea și extinderea rețelelor de utilități ar urma să fie implementat cu fonduri europene.

Ca și investiții noi, anul acesta, administrația locală va extinde rețeaua de alimentare cu apă pe mai multe ulițe din satele Cotmeana și Vlășcuța și va construi o clădire cu vestiare și grupuri sanitare pentru echipa de fotbal a localității. Clădirea se dorește a fi un spațiu adecvat pentru echiparea sportivilor din Stolnici înainte de meciuri și va construită lângă terenul de sport. Echipa de fotbal din Stolnici înregistrează an de an rezultate bune în Divizia Județeană, iar membrii acesteia provin în proporție de 80% din localitate. ”Anul acesta vom asfalta Strada Școlii, în satul Cotmeana, strada care leagă DJ 679 și podul peste râul Cotmeana, construit pe Măsura 1.2.5. Facem această lucrare pentru a asigura cetățenilor un acces facil către pod, iar lucrările vor fi gata în vară. Sperăm ca în primăvară să intrăm în licitație și cu proiectul derulat în parteneriat cu SC Apă Canal Pitești, un proiect de anvergură, cu o valoare de investiție de peste 7 milioane de euro. Pentru comuna Stolnici acesta prevede modernizarea rețelei de apă și extinderea rețelei de canalizare în toate satele comunei”, precizează edilul șef din Stolnici.
Taxele și impozitele locale aferente acestui an nu au fost majorate, fiind aplicată doar indexarea cu rata inflației, conform legislației. Persoanele care își achită obligațiile fiscale până la data de 31 martie beneficiază de o bonificație de 10% din valoarea de plată. De anul acesta, la nivelul comunei Stolnici a fost instituit sistemul de colectare individuală la pubelă a gunoiului menajer. Deșeurile menajere sunt ridicate din poartă în poartă și, după prima luna de funcționare, autoritățile locale susțin că efectele pozitive ale măsurii se văd deja. ”În luna ianuarie am colectat 19 tone de gunoi din localitate, adică aceeași cantitate strânsă anul trecut într-o singură săptămână din luna august. Cei mai mulți cetățeni din Stolnici au înțeles rolul acestui sistem de colectare, de ce este important să colecteze selectiv și s-au conformat. Sigur, mai există și excepții, dar în ansamblu oamenii s-au dovedit înțelegători privind această schimbare, ceea ce pe viitor nu poate decât să ne aducă beneficii la nivel de localitate”, încheie primarul Sevastian Pupăză Roșu.