Tipărire
stalpeni primar 1Pentru administrația comunei Stâlpeni, 2019 s-a încheiat cu încă două importante realizări. În dotarea Primăriei a ajuns buldoexcavatorul performant obținut cu fonduri europene prin GAL, utilaj ce va fi extrem de util pentru toate treburile gospodărești, diminuându-se costurile lucrărilor și deci, mărindu-se eficiența. În al doilea rând, din luna decembrie, în comună funcționează un sistem de supraveghere, cu 6 camere de luat vederi montate la intrarea și ieșirea din localitate și la instituțiile importante. Conform declarațiilor primarului Gabriel Șerbănoiu, anul acesta, se va suplimenta numărul echipamentelor de înregistrat cu încă 10, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor. Ce alte proiecte de investiții și care este planul de acțiune pentru anul în curs ne-a dezvăluit în cadrul unui interviu, edilul șef, Gabriel Șerbănoiu. - Dle primar, ce aveți pe lista priorităților pentru începutul de an?
- În primul rând, vom continua proiectele de investiții aflate în derulare, și anume introducerea sistemului de canalizare, obiectiv pentru care am primit finanțare guvernamentală prin PNDL, ce presupune 17 km de rețea și stație de epurare. În momentul de față avem îngropată conducta pe o lungime de 5 km, deja fiind realizate branșări pentru peste 100 de gospodării. Pe fonduri europene se lucrează la modernizarea Căminului Cultural Livezeni. În afara reabilitărilor interioare și exterioare și a acoperișului, proiectul prevede și amenajarea unui parc și a unui spațiu pentru bibliotecă. Pe lista lucrărilor în derulare se află și amenajarea grupurilor sanitare la Școala IC Petrescu, investiție pe care o realizăm cu sprijin financiar de la Consiliul Județean. Tot la capitolul învățământ, este necesar să executăm lucrările impuse de ISU la grădinița de centru, pentru a primi autorizarea conform legii.
- Din câte am observat, la celelalte localități din Argeș și nu numai, cel mai important domeniu pare modernizarea infrastructurii rutiere. La Stâlpeni cum stau lucrurile din acest punct de vedere?
- Cu fonduri de la buget și, sperăm, sprijin de la Consiliul Județean, vom asfalta anul acesta drumul Dealul Morii din satul Livezeni. De altfel, noi avem documentația întocmită pentru modernizarea a 14 km de drumuri din localitate, proiect ce a fost depus și declarat eligibil de prin FDI. Cum acest organism s-a desființat, vom căuta altă sursă de finanțare. Ne-am mai propus pentru anul acesta extinderi de ale rețelei de gaze naturale, pe 4 ulițe, ce însumează 1 km.