poienari de muscelModernizarea drumurilor prin asfaltare este una din prioritățile conducerii Primăriei Poienarii de Muscel pentru 2020. Conducerea administrației locale are în lucru câteva proiecte în acest domeniu, obiective pe care speră să le ducă la bun sfârșit cu sprijinul financiar al Consiliului Județean.
”Avem începută modernizarea pentru DC 41B - Pârșești, drum pe care am amenajat rigole, diguri de sprijin și am construit podețe. Pentru finalizarea lucrărilor și asfaltării ne sunt necesare în jur de 12 miliarde de lei vechi. De asemenea, avem studiul de fezabilitate realizat și proiectul tehnic în procedură de licitație pentru DC 41 Valea Îndărăt, drum cu o lungime de 2,1 km. Modernizarea acestui tronson prin asfaltare implică un regim special, fiindcă a fost betonat și sunt necesare rigole pe toată lungimea. Conform evaluărilor, investiția se ridică undeva la 20 de miliarde de lei, dar important este să o începem, putând etapiza lucrarea.”,  declară primarul Ion Banzea.

Evident, anul acesta vor fi finalizate cele două investiții realizate în momentul de față, în proporție de peste 90%, din fonduri guvernamentale, prin PNDL 2. ”Am solicitat de la Consiliul Județean, atât pentru captarea de apă de la Valea Iederii, cât și pentru dispensarul uman, sumele necesare co-finanțărilor. Important de semnalat este faptul că am făcut o probă privind debitul de apă de care beneficiem prin această captare și sunt foarte bucuros că, menținând un preț de 3 lei pe mc de apă, vom putea face o economie la buget de 100 milioane de lei pe lună, bani ce vor putea fi folosiți pentru dezvoltarea localității.”, a mai spus edilul șef din Poienarii de Muscel.