cosestiProiecte de investiții de amploare dar și lucrări de mică anvergură - însă necesare, toate ocupă în egală măsură agenda executivului din Coșești la început de an. Modernizarea infrastructurii rutiere și a utilităților rămâne însă o problemă stringentă, spre care se concentrează eforturile administrației locale, atât în ducerea la bun sfârșit a unor obiective începute cât și în identificarea surselor de finanțare pentru proiecte noi. Amănunte ne oferă primarul Nicolae Pană, în interviul de mai jos.

- 2019 a fost încheiat cu succes, prin asfaltarea Drumului Primăriei. Lista cuprindea însă și un al doilea tronson. În ce stadiu se află proiectul de modernizare a Drumului Coșeștiului?
- Vom scoate lucrarea la licitație, cât de curând. Documentația este pregătită. Tot în licitație se află și proiectul privind reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă, proiect cu finanțare guvernamentală prin PNDL 2.
- Ce alte lucrări pe infrastructură mai aveți programate anul acesta?
- Lărgirea căii de acces în zona Tulburea-Jupânești, unde avem o zonă de 70 metri pe unde nu poate intra în caz de nevoie mașina de pompieri sau alte tipuri de intervenție este o investiție mai mult decât necesară. De asemenea, la Petrești trebuie să realizăm o canalizare a apelor pluviale, pentru prevenirea inundațiilor. Mai avem pe listă realizarea unor podețe în zone cu probleme și dirijarea unor cursuri de ape - gârle, pentru același motiv - prevenirea inundațiilor în cazul precipitațiilor abundente. Suntem preocupați, în egală măsură, de introducerea canalizării, pentru care trebuie să găsim o soluție financiară. Rămânând în ”zona” străzilor și drumurilor, vom demara o acțiune foarte importantă, și anume înregistrarea în registru național de evidență a străzilor, concomitent cu amplasarea de tăblițe indicatoare și numerotarea locuințelor, acțiune absolut necesară pentru elaborarea proiectelor de utilități.
- Ce vești aveți despre asfaltarea drumului județean 731D?
- Această investiție este așteptată de întreaga comunitate. Drumul arată groaznic, ăsta e cuvântul care descrie cel mai bine starea de fapt. Din câte știu, toată documentația a fost finalizată și urmează a fi scoasă la licitație execuția. Oamenii nu mai au răbdare de când li s-a tot promis modernizarea acestui drum. Mă repet, dar acest drum județean este vital pentru transportul celor care lucrează la Uzina Dacia, nu puțini, pentru microbuzele școlare, este o rută foarte circulată a cărei stare creează un foarte mare disconfort și foarte multe nemulțumiri în rândul cetățenilor.