Tipărire

darmanestiCampania de modernizare a infrastructurii rutiere va continua la Dârmănești și în acest an. Până la sfârșitul primăverii nu doar că se vor amenaja rigole pe Drumul lui Chiriță, pe care s-a turnat covorul asfaltic la sfârșitul anului trecut, dar urmează, conform declarațiilor primarului Emilian Ciolan, asfaltarea Drumului lui Țuțală și Drumului lui Iuda. ”Foarte important este faptul că anul acesta va fi modernizat și drumul județean ce traversează satul Valea Nandrii, drum ce are o lungime de 4,5 km pe teritoriul comunei noastre. Este o lucrare pentru care sunt puse la punct documentele necesare, realizate cadastrările și luate avizele și care trebuie scoasă la licitație, urmând execuția efectivă.”, declară edilul șef din Dârmănești.

Cu fonduri guvernamentale Primăria Dârmănești intenționează să realizeze sistemul de canalizare din localitate. Conform spuselor șefului executivului, anul acesta vor fi scoase la licitație două investiții ce vizează introducerea acestei utilități. ”Avem documentația realizată pentru un sistem de canalizare aferent satelor Dârmănești-Valea Rizii și Valea Nandrii, în lungime de 12 km, cu stație de epurare la Dârmănești, și un altul ce cuprinde satele Piscani și Negreni, cu stație de epurare la Piscani, rețeaua având 18 km.”, spune primarul din Dârmănești.
Bugetul localității va fi direcționat totodată, în afară de sumele necesare funcționării, către realizarea sălii de sport de la Școala Dârmănești  și reabilitarea Căminelor Culturale de la Dârmănești și Negreni. Conform declarațiilor reprezentantului conducerii Primăriei, Căminul Cultural de la Negreni este funcțional, însă necesită înlocuirea acoperișului, iar la cel de la Dârmănești sunt necesare lucrări de reabilitare a interiorului și exteriorului.