stefan cel mareAutoritățile comunei Ștefan cel Mare pornesc la drum în 2020 cu două proiecte aflate în derulare de anul trecut și cu intenția de a începe o nouă investiție în modernizarea drumurilor, pe baza unui proiect cu finanțare guvernamentală. ”Ne propunem, în primul rând, să finalizăm lucrările de renovare interioară a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare, lucrări aflate în execuție de anul trecut. S-a lucrat până acum de 13,4 miliarde de lei vechi, sumă din care au fost plătiți doar 4,7 miliarde de lei. Ca și grad de realizare a lucrărilor, suntem undeva la 70%. De asemenea, avem în derulare un proiect de instalare a unui sistem de supraveghere video. Proiectul este finanțat cu fonduri europene prin GAL, valoarea totală a lucrărilor este de 3,5 miliarde de lei vechi, din care 1 miliard de lei reprezintă cofinanțare din bugetul local. Contractul este semnat, urmează implementarea. Pentru aceste două obiective, renovarea școlii și sistemul de supraveghere video, am făcut solicitări de finanțare către Consiliul Județean”, declară primarul Niculae Vidan.

Cel de-al treilea proiect propus pentru acest an este cel de asfaltare a mai multor drumuri comunale. Proiectul a fost aprobat la finanțare în FDI, autoritățile locale au semnat contractul cu Ministerul Dezvoltării și așteaptă alocarea fondurilor pentru lucrări. ”Este vorba de asfaltarea a 6 km de drumuri în Ștefan cel Mare și Glavacioc. În Ștefan cel Mare, pe strada Spiru Haret, din cei 2,1 km, am asfaltat cu fonduri proprii 1,4 km. Așadar, trebuie continuată asfaltarea pe acest drum și vor mai fi asfaltate DC 130, DC 131 și DC 128 în satul Glavacioc”, precizează primarul Niculae Vidan.
Taxele și impozitele locale nu au fost majorate în 2020, fiind aplicată doar indexarea cu rata inflației. Cetățenii conștiincioși care își plătesc obligațiile fiscale până la data de 31 martie, primesc o reducere de 10% a cuantumului de plată. Totodată, de la 1 ianuarie, în comuna Ștefan cel Mare s-a trecut la colectarea individuală pe bază de pubele a gunoiului menajer. 900 de pubele au fost distribuite locuitorilor comunei. Gunoiul va fi ridicat din poartă în poartă o dată la două săptămâni, în ziua de luni. Începând din luna martie, gunoiul va fi ridicat săptămânal, în ziua de luni.