cocuCel mai important obiectiv de pe raza comunei Cocu, rețeaua de canalizare, se apropie cu pași repezi de finalizare și va fi dat în folosință anul acesta. Tot în 2020 va începe asfaltarea DC 176.”Mai sunt de introdus 700 de metri de conducte. Stația de epurare este gata și mai avem de făcut niște subtraversări la racordurile de pe partea opusă. În cursul primăverii, toate aceste lucrări vor fi terminate. Mai rămâne de rezolvat problema achitării cofinanțării locale la acest proiect, circa 12 miliarde de lei vechi. Am făcut o solicitare în acest sens la Consiliul Județean și așteptăm să vedem cu ce ne pot ajuta dumnealor. Mai avem un proiect de asfaltare a DC 176 în satul Richițele, sunt 4 km de drum care necesită modernizare. Proiectul a fost depus și declarat eligibil în FDI, dar acum, cu noile schimbări, nu știu ce se va întâmpla cu finanțarea. În orice caz, cu ce avem în bugetul propriu și cu ceea ce ne va ajuta și Consiliul Județean, demarăm cât de curând asfaltarea drumului. Vom începe pe cont propriu investițiile”, declară primarul Gheorghe Țucă.

De altfel, la începutul acestui an ar trebui să înceapă asfaltarea și pe DJ 703 A Cocu-Cotmeana, proiect finanțat și derulat de Consiliul Județean. Aproximativ 11 km de drum județean de pe raza comunei Cocu urmează să fie asfaltați. Licitația lucrărilor de asfaltare a fost finalizată și urmează să fie desemnat un diriginte de șantier în vederea începerii lucrărilor.

În 2020, autoritățile locale au în vizor și realizarea unor lucrări la Școala Gimnazială Cocu, în vederea obținerii autorizației ISU de funcționare. Cuantumul acestora s-ar ridica la 200.000 de lei.
În altă ordine de idei, la plata taxelor și impozitelor locale nu sunt modificări anul acesta, acestea fiind doar indexate cu rata inflației, așa cum se procedează în fiecare an. Și taxa pentru colectarea gunoiului rămâne la nivelul stabilit în 2019. În localitate s-a trecut la colectarea individuală la pubelă încă de anul trecut, măsura ducând la scăderea cantității de gunoi colectată.