Tipărire
bughea de sus 3Pentru anul în curs conducerea administrației din Bughea de Sus a întocmit un plan de acțiune pentru investițiile pe care le are în vedere pentru modernizarea localității. Conform declarațiilor primarului Nicolae Tarbă, prioritatea numărul 1 rămâne continuarea lucrărilor de sistemul de canalizare. ”Am solicitat de la Consiliul Județean sprijin pentru asigurarea co-finanțării acestui obiectiv de anvergură. Sperăm să primim măcar o parte din fondurile necesare. Tot de la forul județean am cerut 250 de mii de lei pentru modernizarea și dotarea Căminului Cultural. Suma necesară investiției este mult mai mare, în jur de 700 mii lei, însă vom aloca o parte de la bugetul local. Contractul este deja adjudecat și în maxim o lună va fi finalizată proiectarea, urmând ordinul pentru începerea lucrărilor. Clădirea fiind foarte veche este nevoie de reparații capitale, de la schimbarea acoperișului, până la amenajarea de grupuri sanitare, schimbarea instalațiilor electrice, consolidări și finisaje”, a declarat edilul șef. Fără îndoială, în această primăvară podul de peste Pârâul Bughița va fi finalizat. ”Mai este foarte puțin de lucru și, chiar dacă acum nu se pot face lucrări, constructorul ne-a asigurat că până la jumătatea lunii mai vom putea face recepția finală”, spune șeful executivului.
Vești bune sunt și în ceea ce privește modernizarea școlii. Sunt speranțe mari ca proiectul pentru reabilitarea clădirii și dotarea acesteia, proiect declarat eligibil în cadrul Programul Operațional Regional, să primească finanțare.
”Facem în continuare demersuri pentru a găsi surse de finanțare pentru modernizarea infrastructurii rutiere și vom redepune studiul de fezabilitate pentru introducerea rețelei de gaze naturale în localitate pe unul din granturile ce acordă finanțare pentru domeniul respectiv. Avem luate de altfel și avizele de principiu pentru investiție”, a mai declarat primarul comunei Bughea de Sus.