cetateni primar ian 2020 4Nu mai puțin de șase proiecte de investiții vor demara în acest an în comuna Cetățeni. Obiectivele vizează atât modernizarea infrastructurii, cât și domeniile cultura, sportiv și educațional. Cu fonduri europene, printr-un proiect finanțat în cadrul Grupului de Acțiune Locală, conducerea Primăriei va construi un centru de recreere în centrul localității. Concret, este vorba de amenajarea centrului civic, investiția vizând două parcuri cu locuri de joacă - în fața dispensarului, respectiv a magazinului sătesc, și dotarea cabinetului stomatologic. Rămânând tot în zona sportului și a sănătății, menționăm cel de-a doilea proiect, finanțat prin Compania Națională de Investiții, care constă în construirea unei săli de sport. ”Lucrarea este deja licitată și din primăvară va începe construirea efectivă. Tot prin CNI am obținut fonduri și pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Căminului Cultural, la acest obiectiv urmând a se organiza licitația la începutul acestui an”, declară primarul Claudius Ciobanu,
Al patrulea proiect de investiții, aflat în derulare, este reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelei de apă în toată comuna, investiție pentru care Primăria a obținut fonduri guvernamentale prin PNDL 2.
În parteneriat cu Ministerul Educației, cu fonduri europene, la Cetățeni se va construi o grădiniță nouă, cu două săli de clasă, program normal.
Ultimul, dar nu cel din urmă obiectiv pentru care conducerea administrației locale a semnat contractul de finanțare, este realizarea sistemului centralizat de canalizare și tratarea apei reziduale. ”Acest proiect urma să se realizeze prin FDI. Cum această structură nu mai există, sperăm în preluarea contractelor de către Ministerul Dezvoltării sau găsirea unei alte soluții. Noi avem contractul semnat, deci nu cred că este posibil să nu primim finanțare. Valoarea proiectului este de 28.650.147,29 de lei”, a mai afirmat edilul șef din Cetățeni.