Tipărire

images ziar 2015 februarie barbuPregătirea bugetului pentru anul viitor înseamnă pentru Executivul și Consiliul Local al Primăriei Valea Iașului găsirea de soluții pentru finanțarea a trei proiecte de investiții majore: extinderea canalizării, extinderea rețelei de gaze și modernizarea drumurilor. În ceea ce privește canalizarea, se pregătește licitația pentru extinderea rețelei pe încă 17 km. ”În fapt, este vorba de două sisteme: Bărbălătești-integral, Borovinești-integral, Ungureni-20%, și Cerbureni-65%, Mustățești-10%, Valea Uleului-15%. Legea ne permite să scoatem lucrările la licitație, chiar dacă nu dispunem la momentul de față de toată suma. Evident, vom aloca de la buget fonduri, mai ales în ideea în care avem în derulare asfaltarea a 1,7 km de drum din Cerbureni, drum pe a cărui întindere nu avem canalizare decât pe 500 de metri. Evident, nu turnăm asfaltul decât după ce avem canalizare pe întreaga lungime a tronsonului.”, explică primarul Nicolae Barbu.

Cel de-a doilea mare proiect se referă a extinderi ale rețelei de gaze.
”Avem gaze naturale în jumătate din localitate: în satele Mustățești și Valea Uleului în proporrție de 80%, iar în Cerbureni în proporție de 50%. Vrem să facem extinderi și în aceste sate, dar la fel de importante sunt și magistralele pentru celelalte sate. Ne gândim de unde putem atrage fonduri pentru aceste lucrări - programe europene sau PNDL 3”, spune edilul șef.
Al treilea, dar nu cel din urmă proiect, vizează asfaltarea drumurilor. Există un proiect pentru modernizarea a 17 km de drumuri, respectiv 48 de străzi din cele 70 ale localității.

Tarife mai mici pentru salubrizare
Foarte important pentru cetățenii comunei Valea Iașului este faptul că s-a hotărât în recenta ședință de Consiliul Local micșorarea taxei pentru serviciile de salubrizare, de la 8 la 6 lei pe persoană, pe lună. ”Am reușit acest lucru datorită cetățenilor, care au înțeles că trebuie să colecteze selectiv, dar și datorită salariaților Primăriei, care au însoțit, săptămânal, mașina de colectare, pentru a controla cât de eficient s-a făcut selectarea, Chiar dacă această măsură a ridicat la început nemulțumiri din partea oamenilor, iată că rezultatul se reflectă pozitiv, în buzunarele lor”, a  explicat șeful executivului din Valea Iașului.

Fie ca spiritul Crăciunului să vă aducă lumină în casă şi în suflet, iar în Noul An să fim tot împreună, sub semnul aceleiaşi strânse colaborări. Sărbători fericite! La mulţi ani!
Primăria și Consiliul Local Valea Iașului
Primar, Nicolae Barbu