Tipărire

bascovCu ocazia Zilei Naționale, de 1 Decembrie, Primăria și Consiliul Local Bascov organizează o serie de manifestări, pentru sărbătorirea a 101 ani de la Marea  Unire. De la ora 11.00, în centrul comunei, oficialitățile  vor depune coroane la Monumentul Eroilor, momentul festiv fiind precedat de acordarea unor premii în bani elevilor cu rezultate deosebite la învățătură, cuplurilor ce sărbătoresc 50 de ani de căsnicie, sportivilor de renume din localitate și cadrelor didactice pensionate, care prin activitatea lor fac cinste localității.

”De Ziua Națională a României sărbătorim oamenii, românii, și de aceea am considerat oportun să premiem cetățenii și tinerii de care suntem mândri, care aduc faimă localității și prin care prestigiul nostru crește de la an a an. Vor fi premiați cu câte 300 de lei  trei elevi care au luat nota 10 la Evaluarea Națională, prima medie de admitere în liceu și eleva componentă a lotului național al Argeșului la Olimpiada “Universul cunoașterii prin lectură“ de nul acesta; apoi cu câte 100 de lei, elevii membri ai echipei de fotbal a școlii, care a obținut numeroase premii la concursuri regionale și naționale; cu sume între 150 și 300 de lei, elevii care au obținut premii la concursuri naționale și olimpiade școlare; cu câte 2.000 de lei, două cadre didactice pensionate. De asemenea, vom premia membri lotului de caiac canoe, precum și pe antrenorul acestora și, nu în ultimul rând, cu câte 400 de lei vor fi premiate cuplurile care anul acesta împlinesc 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, aceste familii fiind pentru noi toți un model de fidelitate și moralitate.”, a declarat primarul Gheorghe Stancu.
Festivitatea de premiere va avea loc în incinta Casei de Cultură “Adriana Trandafir”, fiind  urmată de un spectacol închinat Marii Uniri.
Pe data de 6 decembrie “Moș Nicolae” vine la Bascov. Sunt invitați toți copiii și nu numai, la Casa de Cultură, pentru a participa la un spectacol de excepție.