Tipărire

stoenestiAdministrația comunei Stoenești a finalizat în luna noiembrie o nouă investiție de maximă utilitate pentru cetățeni. Este vorba de asfaltarea unor drumuri locale în satele Slobozia, Piatra și Bădeni, investiții realizate cu fonduri proprii.
”Am asfaltat câte aproximativ 1 km în fiecare sat. Drumurile modernizate au fost date în folosință. Aceste lucrări vin să dovedească că dacă știi cum să gestionezi bugetul local, poți face și investiții în folosul comunității”, declară primarul Ion Marin. Pe lângă asfaltare, autoritățile din Stoenești au amenajat și canale pentru scurgerea apelor pluviale de-a lungul drumurilor.

Totodată, în localitate au început lucrările la reabilitarea rețelei de apă și introducerea canalizării, proiect derulat prin PNDL. ”Constructorul a adus materialele necesare și va începe să lucreze la stația de epurare, totul în funcție și de vreme. Am avut și un prim decont de lucrări. Lucrările vor continua și pe parcursul anului viitor”, precizează edilul-șef din Stoenești.
De curând a fost finalizată puntea pietonală peste râul Dâmbovița, în zona satului Slobozia-Cocești. Puntea a fost realizată cu fonduri locale.

Licitație pentru distribuitorul de gaze
În ceea ce privește proiectul de introducere a gazelor în localitate, acesta se află în faza derulării procedurii de achiziție a unui distribuitor din țară pentru concesionarea serviciului. Investiția în înființarea rețelei de gaze se va desfășura pe parcursul a trei ani, 2020-2023, urmând ca de la momentul selectării distribuitorului de gaze, acesta să se ocupe de implementarea proiectului. Finanțarea rețelei de gaze din comuna Stoenești se ridică la aproximativ 100 de miliarde de lei vechi și este alocată prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.