suseniRectificarea bugetară de final de an este așteptată cu maxim interes de conducerea Primăriei Suseni, având în vedere că mai multe cheltuieli administrative depind de banii care ar urma să fie alocați prin intermediul acesteia.
”Avem nevoie de fonduri pentru acoperirea anumitor cheltuieli de funcționare, mă refer aici la plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap și la indemnizațiile acestora din urmă. Avem de făcut plăți și la utilități (energie, carburanți, lemne). Necesarul nostru ar fi de 342.000 de lei, am trimis o solicitare în acest sens, rămâne de văzut ce sumă va fi alocată”, spune primarul Doru Radu.

Acestea nu sunt însă singurele cheltuieli care depind de banii alocați la rectificarea bugetară. La Suseni este nevoie de bani și pentru pietruirea unor drumuri locale, dar și pentru recondiționarea unui utilaj preluat prin transfer de la SC Salpitflor Green Pitești. Este vorba de o basculă cu plug care necesită reparații pentru a putea fi utilizată la acțiunile de deszăpezire în iarna aceasta.

Școala Cerșani este reabilitată
În luna noiembrie au continuat lucrările de reabilitare a Școlii Cerșani. Pe lângă amenajările interioare, proiectul privind reabilitarea școlii prevede și racordarea la rețeaua de alimentare cu apă, împrejmuirea unității și amenajarea unei magazii pentru lemne. Valoarea investițiilor la școală se ridică la circa 10 miliarde de lei vechi. ”Constructorul este serios, lucrează bine, chiar dacă până acum nu i s-a plătit nimic. De la Consiliul Județean nu am primit vreun leu pentru această lucrare, deși am trimis situații peste situații privind sumele necesare. Nici măcar banii pentru amenajarea grupurilor sanitare la școală nu ne-au fost alocați. În condițiile în care, la începutul toamnei, conducerea administrației județene susținea că toate localitățile care au astfel de lucrări au primit bani. Numai la Suseni nu au ajuns”, declară primarul Doru Radu.