negrasiIluminatul public stradal din comuna Negrași a intrat din luna noiembrie într-un amplu proces de modernizare pe baza unei investiții realizate de administrația locală. Lucrările au în vedere reducerea consumului de energie electrică prin montarea unor lămpi cu LED, dar și sporirea gradului de siguranță pe timpul nopții pentru cetățeni.
”Pe străzile principale vom avea iluminat din stâlp în stâlp cu lămpi de 30W de tip LED, iar becurile rămase de la vechea rețea vor fi redistribuite pentru asigurarea iluminatului pe ulițele alăturate. Noile corpuri de iluminat au o garanție de 6 ani. Consider că toate zonele comunei sunt importante și trebuie să aibă instalații de iluminat moderne”, declară primarul Alexandru Constantin.

Trei proiecte, declarate eligibile
Autoritățile din comuna Negrași au finalizat pregătirile pentru sezonul rece. S-a făcut aprovizionarea cu combustibil, au fost procurate lemne pentru încălzire și pregătite utilajele pentru deszăpezire, operațiune ce va fi derulată în regie proprie de administrația locală. În paralel, în satul Bârlogu se lucrează la reabilitarea și modernizarea școlii primare. La acest moment, proiectul are un grad de realizare de 60%.
Pe de altă parte, vești bune pentru autorități și comunitatea din Negrași vin dinspre Guvern, mai exact de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Instituția a declarat eligibile pentru finanțare toate cele trei proiecte depuse de conducerea administrativă a comunei. Este vorba de asfaltarea DC 100 în satul Mozacu și a mai multor ulițe laterale în satul Buta, drumuri în lungime de 5 km, modernizarea Școlii Gimnaziale ”Petre Badea” Negrași și introducerea canalizării în localitate. Primarul Alexandru Constantin susține că prioritare în implementare ar fi primele două proiecte și speră ca acestea să fie cât mai curând aprobate la finanțare.