Tipărire

cosestiInvestițiile demarate în acest an au început să prindă contur la Coșești. În ceea ce privește reabilitarea și extinderea alimentării cu apă în localitate, obiectiv ce va fi finanțat cu fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, a fost finalizată proiectarea și urmează scoaterea la licitație a execuției lucrării.
”Implementarea propriu-zisă a fi realizată începând din primăvara anului viitor, din cauza vremii. Este o investiție mult așteptată de localnici, pentru care am depus eforturi, asigurarea celei mai importante utilități fiind esențială în demersul spre modernitate. Tot de temperaturi și precipitații depindem și pentru asfaltarea celor două tronsoane de drumuri pentru care am alocat fonduri locale. Am realizat șanțurile betonate și am făcut lucrările premergătoare turnării stratului de asfalt atât pentru Ulița Primăriei cât și pentru  Dealul Coșeștiului”, declară primarul localității, Nicolae Pană.

Primăria a făcut demersuri importate în acest an și pentru asfaltarea drumului județean DJ 731D, care reprezintă calea de acces folosită de autobuzele care transportă localnicii la Uzina Dacia și microbuzele școlare. ”Cetățenii din localitate știu cât ne-am zbătut pentru asfaltarea acestui drum, câte adrese și acțiuni am întreprins astfel încât doleanțele oamenilor și ale noastre să fie auzite de către Consiliul Județean. E zic că pașii principali au fost făcuți, realizându-se toată documentația și cadastrările necesare pentru scoaterea la licitație a lucrării efective. Rămâne doar ca forul județean să facă ultimul pas, și anume întocmirea caietului de sarcini și ridicarea în SICAP, pentru desemnarea antreprenorului care va asfalta. Sunt convins că lucrarea va fi dusă la bun sfârșit, chiar dacă în mod evident, va fi realizată anul viitor. Mai bine mai târziu decât niciodată”, spune edilul șef.
În demersurile pentru modernitate se înscrie și faptul că administrația locală a depus documentația pentru obținerea unui împrumut din Fondul de Dezvoltare pentru introducerea sistemului de gaze naturale în comună. Proiectul a fost declarat eligibil. ”Am primit de la Transgaz avizul de principiu și urmează să vedem care este pasul următor pentru implementare. Mereu am spus-o: dacă avem apă, canalizare și canal suntem capabili să ne dezvoltăm singuri. Aceste utilități fac posibilă atragerea de investitori, dezvoltarea turismului și serviciilor.”, afirmă șeful executivului din Coșești.
Fiindcă iarna bate la ușă nu sunt neglijate nici treburile gospodărești. Neavând utilaje poprii, Primăria va contracta, prin licitație serviciile unei firme care să întreprindă acțiunile de deszăpezire, astfel încât circulația să se poată desfășura în cele mai bune condiții.