stolniciDe curând, autoritățile din Stolnici au adus în stadiu de finalizare lucrarea de afluire pentru podul peste râul Cotmeana care duce spre plantaţiile agricole şi satul Izbăşeşti. ”Pentru a fi realizată în integralitate, lucrarea de la pod mai are nevoie ca pe diguri să fie plantați copaci și iarbă pentru amenajarea spațiului verde. Iar aceste lucrări pot fi făcute doar în primăvară, când vremea va fi mai caldă. Atunci investiția va avea 100% procent de realizare”, afirmă primarul Sevastian Pupăză Roșu.
De asemenea, edilul-șef din Stolnici a semnat în luna noiembrie ordinul de începere a lucrărilor la grupurile sanitare interioare de la Școala Gimnazială Stolnici. Investițiile vor fi realizate cu fonduri europene, prin GAL.

Proiectul privind modernizarea a aproximativ 5 km de drumuri locale în comuna Stolnici a fost declarat eligibil pentru finanțare în cadrul Fondului Național de Dezvoltare și Investiții (FNDI). Administrația comunei Stolnici a solicitat fonduri pentru asfaltarea DC 142 și a mai multor ulițe din localitate. Următoarea etapă este semnarea contractului de finanțare a lucrărilor.
În această perioadă, autoritățile din Stolnici continuă lucrările la gardul de pe tronsonul școală – primărie și la dispensarul uman din centrul comunei. ”Gardul va fi gata până la sfârșitul anului, se lucrează într-un ritm bun. Și la dispensar merg bine lucrările, însă avem o situație de plată neachitată de minister. Dacă va fi plătită, mergem mai departe cu lucrările. Constructorul va finaliza acoperișul și apoi va trece la tocărie. Astfel, la iarnă se va putea lucra fără probleme în interior.”, declară primarul Sevastian Pupăză Roșu.