valea iasului bun de bunPregătirile pentru sezonul rece se află în centrul activităților administrației comunei Valea Iașului în această perioadă. Primarul Nicolae Barbu s-a ocupat de asigurarea tuturor măsurilor pentru întâmpinarea iernii, de la partea de pregătire a infrastructurii și până la aprovizionarea cu combustibil și antiderapant.
”Pe drumurile care de obicei pun probleme iarna au fost depozitați saci de câte 1 mc cu material antiderapant. De asemenea, acolo unde a fost nevoie s-au făcut pietruiri ale drumurilor. Au fost folosiți în total 400 mc de piatră concasată. Tot în perspectiva venirii iernii, acolo unde s-a impus, pe marginea drumurilor a fost tăiată vegetația forestieră în vederea creării unor condiții cât mai bune pentru circulația mașinilor pentru colectarea deșeurilor menajere. Totodată, aprovizionarea cu lemne pentru instituțiile publice a fost făcută încă de la începutul toamnei. În concluzie, localitatea noastră este pregătită așa cum se cuvine să întâmpine iarna”, declară primarul Nicolae Barbu.

Ziua Națională, marcată în mod tradițional
Ziua Națională a României va fi marcată de autoritățile, elevii și profesorii din Valea Iașului prin organizarea un spectacol cu specific patriotic ce va avea loc în fața sediului Primăriei. Momentele artistice vor fi completate de o slujbă religioasă în memoria eroilor patriei și de un ceremonial de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor. După data de 1 decembrie, în comuna Valea Iașului va începe montarea decorațiunilor stradale pentru sărbătorile de iarnă și va fi aprins iluminatul festiv.