Tipărire

schitu golestiConducerea administrației din Schitu Golești a găsit o soluție inovativă pentru deszăpezirea trotuarelor din localitate. Ideea nu doar că este unică în Argeș, dar implică și costuri zero, fiind, deopotrivă, eficientă și pitorească. Este vorba de cai cu pluguri!
”Avem cetățeni care beneficiază de ajutor social care au cai și ne-am gândit că putem folosi acest lucru în beneficiu întregii comunități. Așadar, cele 14 km de trotuare din localitate vor fi curățate de 4 cai cu pluguri - un sistem foarte eficient și necostisitor. În paralel, pe drumurile comunale, avem contract cu 3 agenți economici cu utilaje care intervin concomitent în toate zonele localității. Avem pregătit material antiderapant - 40 de tone de nisip, depozitat în saci.”, declară primarul Vasile Miriță.

Și la capitolul investiții lucrurile stau la fel de bine, Se lucrează intens la canalizare și la reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural. Până la sfârșitul anului, edilul șef speră totodată să realizeze extinderi de gaze naturale, pe încă 2 străzi din cele 3 rămase fără această utilitate.
”În ceea ce privește canalizarea, se îngroapă conducta de-a lungul drumului național, concomitent cu refacerea bordurilor în zonele în care deja s-au executat săpături. Stația de epurare este deja finalizată, ceea ce reprezintă un mare beneficiu, astfel încât putem afirma că suntem în grafic cu acest proiect. Reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural merge la fel de bine, spunem noi. Am realizat consolidarea fundației, am refăcut stâlpii, acoperișul și se poate acum lucra la interior, indiferent de cum va fi vremea. Între timp s-au realizat extinderi ale rețelei de gaze pe străzile Vlăsceanu și Morii și sperăm să mai tragem conducta, până în iarnă, pe Intrarea Radu și Ulița Povernei”, a mai spus edilul șef din Schitu Golești.