Tipărire

cateasca reparatii asfalt 3Începând din luna noiembrie, autoritățile comunei Căteasca execută o serie de reparații asfaltice pe trei tronsoane de drumuri în satele Siliștea și Cireșu. Lucrările au loc pe o lungime totală de 1,8 km și sunt realizate cu fonduri din bugetul local. ”Realizăm reparații asfaltice, cu refacerea parțială a infrastructurii drumurilor și covor asfaltic continuu pe întreaga suprafață. Sunt necesare astfel de lucrări pentru că drumurile s-au stricat de-a lungul timpului, iar în anumite zone trebuie găsite alte soluții pentru scurgerea apelor pluviale”, declară viceprimarul Adrian Bănuță.

În luna decembrie ar urma să fie finalizată licitația pentru un alt obiectiv important din localitate. Este vorba de introducerea rețelei de canalizare în satele Căteasca și Coșeri. Proiectul include 10 km de rețea de canalizare în cele două sate și realizarea unei stații de epurare.
În stadiu de finalizare se află obiectivul finanțat din fonduri guvernamentale prin PNDL, și anume gospodăria de apă din satul Siliștea. Conform autorităților din Căteasca, aceasta va fi gata până la finalul anului.

Locuri de joacă nou-nouțe!
Pe de altă parte, copiii din comuna Căteasca se bucură începând din această lună de cinci locuri de joacă nou-nouțe, modern amenajate de autorități. ”În tot ceea ce facem, ne gândim la viitor. Iar copiii sunt viitorul nostru. Pentru ei am făcut aceste investiții, pentru a avea parte de spații de agrement moderne, dotate cu tot ceea ce au nevoie pentru joacă. Au fost foarte bucuroși de când le-am dat în folosință, unii dintre ei chiar m-au sunat și mi-au spus că sunt încântați de noile locuri de joacă”, spune primarul Eugen Mira. Locurile de joacă se regăsesc în satele Recea (școala veche), Catanele (școala veche), Căteasca (Căminul Cultural), Gruiu (școală) și Cireșu (Centrul de recreere).