barla bransamente apaConducerea Primăriei Bârla a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de asfaltare a 16,5 km de drumuri locale, investiție finanțată prin Fondul Național de Dezvoltare și Investiții. ”Suntem deja în procedură de licitație cu proiectul, însă așteptăm să vedem ce se întâmplă cu acest fond de finanțare. Dacă vor mai fi alocate fondurile stabilite, care sunt etapele de parcurs pentru primirea împrumutului. Sperăm ca de anul viitor să putem începe lucrările de modernizare a drumurilor”, declară primarul Gheorghe Voicu.

Iată care sunt drumurile ce urmează a fi asfaltate prin intermediul acestui proiect: Cotul Troianului, Troianului, Fântânarilor, Lereni, Trandafirilor (sat Urluieni), Morii, Lalelelor, Salcâmilor, Pensiunii, Viorelelor (sat Ciocești), Izlazului, Bisericii (sat Mândra), Preotului, Pensiunii, Mobilei, Tecarilor, Zarzărilor, Crinului (sat Bârla), Bebeanu, Bebeanu 1, Bebeanu 2, Bebeanu 3, Nebuneștilor, Barajului, Pinului, Școlii, Burdenilor (sat Mozăceni Vale).
În altă ordine de idei, baza sportivă din spatele Căminului Cultural Bârla a fost inaugurată în luna noiembrie. Investiția a fost demarată pe OG 7 cu ani în urmă, lucrările au fost suspendate o perioadă de timp, iar acum baza a fost finalizată cu fonduri locale. Acum copiii și tinerii din comuna Bârla se bucură de un spațiu modern pentru practicarea activităților sportive și pentru desfășurarea competițiilor de acest gen.

Branșamente la apă și canalizare
Podul de pe DC 137 Malu – Bârla se află în faza de finalizare. Acesta este circulabil, momentan se află în curs de asfaltare și amenajare a canalelor pentru scurgerea apelor pluviale. Lucrările sunt finanțate din bugetul local. În execuție se află și branșamentele la rețelele de apă și canalizare pentru satele Bârla, Podișoru și Mozăceni Vale. De asemenea, în Mozăceni Vale, autoritățile locale vor să demareze amenajarea primul parc din acest sat. ”Lucrările presupun mutarea Monumentului Eroilor și amenajarea unei suprafețe de 100 mp cu alei, foișor și împrejmuire. În același timp, se lucrează la refacerea gardurilor de la blocurile din Mozăceni Vale și sunt reamenajate fosta sală a bibliotecii, cabinetul directorului și secretariatul din cadrul Școlii Gimnaziale Bârla”, adaugă primarul Gheorghe Voicu.

Cursuri pentru tractoriști
Primăria Bârla în parteneriat cu Petrom și Asociația ”Îngerașii” Bârla au reușit să ofere școlarizare pentru un număr de 26 de cetățeni din comună în vederea obținerii permisului de rutierist (tractorist). Cursurile (partea teoretică) s-au ținut la Căminul Cultural Bârla, iar instruirea practică a avut loc în Ștefănești, Ilfov. Cursurile au fost organizate ca urmare a cererii de angajare înregistrate la nivelul societăților agricole din localitate.
Nu în ultimul rând, cu prilejul Zilei Naționale, la Căminul Cultural Bârla se va desfășura un program artistic cu specific patriotic pus în scenă de elevii școlilor din comună. Manifestările dedicate sărbătorii naționale vor avea loc vineri, 29 noiembrie.