Tipărire

racaProiectul de modernizare a 4,5 km de drumuri comunale, depus de administrația comunei Râca la Ministerul Dezvoltării, a fost declarat eligibil și are toate șansele să primească finanțare prin Fondul Național de Dezvoltare și Investiții.
 ”Drumurile sunt satele Bucov și Râca. Pe lângă asfaltare, proiectul prevede și amenajarea șanțurilor și realizarea lucrărilor de artă de-a lungul drumurilor. La finalul investiției, vom putea spune că principalele drumuri comunale din Râca sunt complet asfaltate. Așteptăm să semnăm contractul de finanțare a lucrărilor, urmând ca anul viitor să demarăm lucrările”, afirmă primarul Georgel Burcea.

În această lună autoritățile locale s-au ocupat de realizarea pregătirilor pentru iarnă și așteaptă ultima rectificare bugetară pentru a putea acoperi cheltuielile de personal pentru finalul lui 2019.

Teren multifuncțional de sport
Finalizarea rețelei de canalizare este principalul obiectiv al administrației din Râca în acest sfârșit de an. Lucrările au un grad de realizare de peste 90%, echiparea stațiilor de pompare ale sistemului fiind singura etapă rămasă de executat. Investiția se derulează cu fonduri de la Guvern. De asemenea, la nivel local se lucrează la amenajarea unui teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic. Terenul este amplasat lângă școală și va beneficia de nocturnă, vestiare și grupuri sanitare. Terenul este realizat cu fonduri europene prin AFIR și va putea fi folosit de toți cetățenii comunei.