bughea de susPloile din ultima perioadă au creat probleme foarte mari administrației din comuna Bughea de Sus, mai ales în zonele unde se lucrează la introducerea sistemului de canalizare. ”Stratul de pământ humos a format un noroi atât de adânc, cu șleauri, încât nu se mai putea circula pe mai multe tronsoane. A trebuit să aducem cantități foarte mari de piatră să remediem situația, pentru a le crea cetățenilor condiții de deplasare. ”, spune primarul Nicolae Tarbă.

Dincolo de aceste treburi gospodărești, atenția executivului rămâne îndreptată spre investiții, chiar dacă se apropie finalul anului. Vestea bună este că s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare ale Căminului Cultural. ”Conform documentației, în 12 luni obiectivul va fi finalizat. 2 luni este prevăzută proiectarea iar restul, execuția în sine. Să sperăm că nu se vor găsi neconcordanțe foarte mari între planurile clădirii și ceea ce este în realitate, având în vedere faptul că este o clădire foarte veche, din anii ‘50 și că nu s-au mai realizat lucrări de anvergură pentru reparații. Investiția este realizată din fonduri proprii.”, explică edilul șef.
La podul aflat în construcție, lucrările avansează mai greu, însă conducerea Primăriei speră ca lucrările să fie gata până la sfârșitul anului. ”Deși s-au făcut progrese, s-a înaintat foarte lent. Eu consider că dacă s-ar mobiliza puțin, constructorul ar reuși cu succes finalizarea obiectivului, astfel încât oamenii să aibă în iarna acesta o cale de acces sigură, peste vad”, spune primarul localității.
Cert este faptul că din această iarnă acțiunile de deszăpezire vor fi realizate mai prompt și mai eficient datorită utilajului multifuncțional pe care Primăria îl va avea în dotare, utilaj obținut cu fonduri europene printr-un proiect depus în cadrul Grupului de Acțiune Locală.